Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca nu este autosuspendat din functie si ca ipoteza ca ar fi plecat in Turcia pentru a scapa de presiunea DNA este "o imbecilitate sustinuta de basisti. "Eu pot sa plec oricand. Avem alegeri acum? Nu avem. Tipetele astea... sa plece Ponta. O intrebi pe madame Gorghiu: Bun, pleaca Ponta, ce facem? Pai noi nu stim ce facem, noi nu stim sa guvernam, noi stim sa urlam. O tara se conduce cu seriozitate, nu cu poale in cap. Nu exista in acest moment o alta varianta la acest Guvern", afirma Victor Ponta.

Victor Ponta la Sinteza ZileiFoto: captura Antena 3

Ponta a mai spus ca "Eu vreau sa vin in tara, atunci vin si la birou. Cu siguranta, mai repede de 3 saptamani nu am sa pot merge. In perioada urmatoare nu pot sa spun ca sunt rupt de realitate, dar voi fi mai mult la recuperare. Bineinteles ca voi tine legatura cu Garbriel Oprea si cu ceilalti ministri."

Despre Klaus Iohannis, primul ministru spune ca "După ziua în care a ieşit la televizor şi a zis să plece Ponta să vină guvernul PNL, nu am mai vorbit în mod direct. Eu am avut cele mai civilizate, mai instituţionale relaţii din ziua în care a devenit preşedinte până în ziua când s-a hotărât să fie din nou preşedintele PNL. A avut o atitudine complet incorectă."

Premierul a susţinut însă că a comunicat cu preşedintele prin intermediul documentelor şi a semnat decrete în ultimele două zile, potivit Agerpres.