Romania TV, televiziune controlata de Sebastian Ghita, a anuntat ca deputatul va intra in direct la postul de stiri incepand cu ora 20.00, insa acest lucru nu s-a mai intamplat pe durata emisiunii programate la acea ora. Sub titlul "cutremur la nivel inalt, dovezile loviturii de stat, cine orchestreaza eliminarea lui Ponta", postul preciza ca va urma o "transmisiune din zona delimitata de procurori".

Romania TVFoto: Captura RomaniaTV

Romania TV a mai titrat pe parcursul emisiunii: "Dosarul care arunca in aer Romania, planul lui Iohannis", "Bomba zilei: Amenintari si presiuni pentru demisia lui Ponta".

In editia moderata de Ionela Nastase au fost invitati analistul Valentin Stan si politicienii Georgica Severin si Gheorghe Ialomitianu. Acestia au dezbatut acuzatiile procurorilor la adresa lui Sebastian Ghita.

De asemenea, in cadrul emisiunii au fost difuzate declaratii ale Elenei Udrea si Traian Basescu in care acestia "incriminau" SRI si DNA.

Desi in debutul emisiunii realizatoarea a anuntat ca Sebastian Ghita urmeaza sa intre in direct, acest lucru nu s-a mai intamplat, iar moderatoarea nu a oferit nicio explicatie in acest sens.

Societatea care detine licenta audiovizuala a postului Romania TV, Ridzone Computers SRL, dar si firma care opereaza efectiv aceasta televiziune de stiri se afla pe lista firmelor controlate de Sebastian Ghita pentru care procurorii au dispus, miercuri, sechestru pana la concurenta sumei de 129.343.768 lei, potrivit referatului procurorilor, consultat de HotNews.ro.

Procurorii au anuntat miercuri ca urmarirea penala a deputatului Sebastian Ghita a fost extinsa pentru noi fapte de trafic de influenta, evaziune fiscala, spalare de bani, complicitate la schimbarea destinatiei fondurilor UE si coruperea alegatorilor la alegerile parlamentare din 2012 si la cele prezidentiale din 2014. Potrivit DNA Ploiesti, Sebastian Ghita, prin intermediul a nu mai putin de 54 de firme pe care le controleaza direct sau prin interpusi ar fi "spalat" banii europeni si de la buget pe care i-ar fi primit drept comisoane pentru sprijinul acordat unor firme sa castige contracte pe bani publici.

Odata cu extinderea urmarii penale si dispunerea unor noi masuri si interdictii in cazul lui Sebastian Ghita, procurorii DNA au instituit si un sechestru pe pe sumele existente si pe cele ce urmeaza a fi incasate in conturile unor firme controlate de Ghita. Sechestrul dispus de DNA se aplica "pana la concurenta sumei de 129.343.768 lei, cu exceptia fondurilor alocate platii salariilor angajatilor si celor destinate achitarii datoriilor catre bugetele publice".