Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, ca numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la SIE este un pas important in schimbarea majoritatii parlamemntare, iar cei de la PSD au o reticenta de a convoca plenul pentru acest lucru, dar PNL nu are nicio rezerva sa convoace o sesiune extraordinara, potrivit Mediafax.

"Este o propunere potrivita. Mihai Razvan Ungureanu a mai fost la SIE. Nu putem vorbi de o persoana care nu are expertiza sau experienta in domeniu. Dificultatea va fi sa-i convingem pe cei de la PSD sa renunte la mizele mici. Au o rezerva majora de a convoca BPR. In cazul lui Melescanu a durat o zi, acum, PSD, luat prin surprindere de propunere si de suportul celorlalte partide, sunt ezitanti. Maine dimineata vom depune, cu semnaturi de la colegii de la UNPR, solicitare pentru demararea procedurilor de convocare a BP", a spus Gorghiu la Realitatea TV.

Ea a adaugat ca, daca nu va fi convocat plenul luni pentru numirea lui Ungureanu, nu are nicio rezerva in convocarea sesiunii extraordinare. "Daca nu se va convoca plenul luni, nu am nicio rezerva sa convoc sesiune extraordinara. Vom avea saptamana viitoare sef la SIE si nu este niciun fel de ezitare a opozitiei de a merge mai departe si cu numirea domnului Ungureanu, si cu demisia lui Victor Ponta.Numirea lui Mihai Razvan Ungureanu insemna un pas important in schimbarea majoritatii parlamentare", a mai spus Gorghiu.

Presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe pe Mihai-Razvan Ungureanu, informand cele doua Camere ale Parlamentului despre aceasta nominalizare, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Ulterior, liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat ca propunerea facuta de presedintele Klaus Iohannis, care l-a nominalizat pe Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE, este ilegala din punct de vedere procedural, el sustinand si ca premierul Ponta "nu stie nimic si nu a fost consultat".