Dupa ce a fost prezent in studioul B1 TV, Sebastian Ghita a mers si in studioul Romaniei TV, post pe care il controleaza. "Planul Opozitiei este sa-l umileasca pe Ponta, sa-l ia cu politia de la aeroport si sa-l forteze sa-si dea demisia. Dupa ce Ponta va fi doborat, Iohannis va propune un premier cu guvern minoritar. Planul lor este ca parlamentarii nu vor dori dizolvarea Parlamentului si nu vor vota impotriva pentru a treia oara. Acesta este logica jocului lor", a declarat Ghita la Romania TV.

"Eu nu cred ca toti cei din DNA au o constiinta a raului, dar exista procurori ca domnul Onea care incalca legea. Daca acest om se hotaraste maine ca 100 de oameni nu mai pot merge in Parlamenet, atunci nu-mi pot pune intrebarea ca acest om vrea sa distruga Parlamanetul?!" se intreaba Ghita.

Sebastian Ghita reia acuzatiile la adresa procurorului Onea facute la B1 TV:

  • "Procurorul Onea a facut presiuni pe anumiti oameni de afaceri din Ploiesti si i-a amenintat". Toti oamenii din platoul emisiunii il asculta atent si-i dau dreptate grav lui Ghita care cere stoparea aceestor "atacuri" ale procurorilor. Niels Schnecker vorbeste chiar despre o lovitura de stat a procurorilor care urmeaza sa fie definitivata in aceasta vara "cand lumea este in vacanta si nu este atenta".
  • Ghita proclama apocalipsa statului de drept si cere ajutorul societatii civile si a presei pentru a salva democratia.