Romania se angajeaza sa accepte aproape doua mii de imigranti din Orientul Mijlociu si Nordul Africii, au declarat, in exclusivitate pentru Europa FM, mai multe surse oficiale. Autoritatile de la Bucuresti au inaintat deja oferta la Secretariatul General al Consiliului European. In functie de ofertele inaintate si de alte state ale Uniunii Europene, transferul ar putea fi facut in cateva luni.

Imigrantii pe care Romania se angajeaza sa-i gazduiasca vor fi relocati din Italia si Grecia care, in acest moment, au pe teritoriul lor, peste o suta de mii de refugiati, potrivit surselor citate de Europa FM.

Mai multi oficiali guvernamentali au declarat, sub protectia anonimatului, pentru Europa FM ca, in schimbul cazarii, hranirii si asigurarii serviciilor consulare necesare, Romania ar putea primi de la Uniunea Europeana cate 6.000 de euro pentru fiecare imigrant. Romania va cere insa mai multi bani, suma fiind considerata insuficienta.

Imigrantii ar putea fi cazati in sase centre de tranzit din tara, inclusiv la Timisoara, iar ei putea ajunge in Romania pana la sfarsitul anului.

Citeste mai mult pe Europafm.ro