Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara, intr-o interventie telefonica la B1 TV, ca i-a cerut ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, sa aiba "o pozitie clara" cu privire la cazul de viol din Vaslui, considerand ca "pozitia in care nu spui nimic si te faci ca nu s-a intamplat nimic e inacceptabila". "Altfel, pare ca toti tacem din gura si, daca avem doamne sau domni din Parlament cu catuse, inseamna ca violatorii pot sa fie liberi, ori lucrul asta cred ca e total gresit", a afirmat Ponta.

"Justitia pentru politicieni e una si justitia pentru violatori e alta, ca sa revin la cel mai important subiect din aceste zile. Am vazut primari, am vazut-o pe dna Udrea cu catuse, in schimb violatorii sunt liberi. Sigur ca toata lumea sesizeaza ca e ceva anormal aici. Si mi-am permis sa-i cer ministrului Justitiei sa se comporte ca ministru al Justitiei - nu poate el sa schimbe sentinte, nu poate sa sanctioneze pe nimeni, dar macar sa aiba o pozitie clara, ca altfel pare ca toti tacem din gura si, daca avem doamne sau domni din Parlament cu catuse, inseamna ca violatorii pot sa fie liberi, ori lucrul asta cred ca e total gresit", a declarat Ponta la B1 TV.

La remarca moderatorului ca ministrul Justitiei mai mult decat sa trimita Inspectia Judiciara sa verifice nu poate face, premierul a sustinut: "Nu, poate sa aiba o pozitie. Pozitia in care nu spui nimic si te faci ca nu s-a intamplat nimic e inacceptabila din punctul meu de vedere si tocmai de aceea am reactionat".

"Nu am nicio intentie de a ataca pe cineva din justitie, dar nu pot, ca cetatean al acestei tari, de trei ani de zile imi fac datoria si spun: oameni buni, am fost procuror, pe vremea mea arestatii preventiv erau asa - criminalii, violatorii, talharii si traficantii de droguri. Ceilalti se judeca in libertate si, cand un judecator decide ca sunt vinovati de ceva, se duc in inchisoare. Eh, vremurile alea s-au schimbat. Violatorii sau criminalii sunt liberi, in schimb, cei care inainte se judecau, acum stau o luna, doua, trei, fac stiri si gata. Or, asta este un lucru, cred, gresit ca societate", a mai spus Ponta.