Premierul Victor Ponta a declarat ca vrea sa conduca Executivul pana la finalul mandatului, in 2016, pentru ca, in opinia sa, este o guvernare care are rezultate foarte bune si daca "s-ar strica" ar fi "o prostie" pentru Romania, el adaugand totodata ca nu ii este frica ca PSD il va trada. Seful Executivului a facut aceste afirmatii intr-o interventie telefonica la Romania TV, joi seara, in contextul in care a fost intrebat de moderator daca intentioneaza sa ramana la guvernare pana in 2016, citeaza Mediafax.

"Asa este proiectul nostru comun, asa am discutat si cu Liviu Dragnea, si cu Gabi Oprea, si cu Calin Popescu-Tariceanu, cu Daniel Constantin.(...) Nimeni nu contesta ca aceasta guvernare chiar are rezultate foarte bune. Sunt alte scandaluri, personale, politice, dar toata lumea zice ca guvernarea este buna, de ce s-o stricam? Ar fi chiar o prostie, pentru Romania in ansamblu", a spus Ponta.

Cu toate acestea, premierul a reiterat faptul ca este dispus sa demisioneze "intr-o secunda" daca i se va cere aceasta de catre coalitia aflata la guvernare, dar nu este dispus sa o faca doar pentru ca se "isterizeaza" co-presedintele PNL, Alina Gorghiu.

De asemenea, intrebat de academicianul Razvan Teodorescu, invitat in emisiune, daca se teme ca PSD il va trada pentru ca acest partid are "un spirit al tradarilor" care s-a vazut in cazul predecesorilor sai, Adrian Nastase si Mircea Geoana, Ponta a raspuns negativ. "Pe langa faptul ca mie PSD mi-a dat maximum ce se poate da unui om, am fost presedinte TSD, am fost ministru de doua ori, am fost prim-ministru, deci orice se va intampla, oricum eu nu pot sa fiu tradat de PSD pentru ca am primit foarte mult, poate mai mult de cat meritam", a spus Ponta.

Premierul a amintit ca a fost prezent la Congresul PSD din 2005, cand Mircea Geoana a pierdut conducerea partidului, si la intalnirea de la Hotel Ritz, in cazul lui Adrian Nastase, dar in ceea ce-l priveste si-a exprimat convingerea ca nu va avea asemenea probleme, potrivit Mediafax.

Intrebat daca marti, la rectificarea bugetara, are de gand sa anuleze ordonanta prin care salariile demnitarilor ar urma sa fie majorate, premierul Victor Ponta a lasat sa se inteleaga ca da, insa a refuzat sa faca o precizare clara in acest sens.

"Stiti foarte bine ca acolo a fost o discutie intre presedinte, domnul Oprea, pe care eu am inteles-o si am acceptat-o, domnul Mihalache in stillul de pe cand era la noi la PSD a vrut sa o dea la intors si sa arunce pe noi si acum sigur, marti o sa luam decizia politica care sa-l ignore pe Mihalache si jocurile lui de doi bani, cu alte cuvinte, spun un singur lucru, ca eu cred ca si demnitarii trebuie sa fie platiti mai bine si trebuie sa aiba cel mai mare salariu, dar eu cred ca e oportun ca aceasta marire de salariu sa mearga in acelasi timp aratand pentru toata lumea o perspectiva", a declarat Ponta la Romania TV.