Premierul Victor Ponta a declarat luni seara, la Antena 3, ca, in opinia sa, ''practica cu sursele judiciare'' este o mare lovitura impotriva ideii de justitie, pentru ca manipuleaza opinia publica, citeaza Agerpres.

"Detest si mi se pare ca este o mare lovitura impotriva ideii de justitie aceasta practica cu surse judiciare, in general sunt date ca sa manipuleze opinia publica. Eu am citit cu o ora inainte sa ajung la DNA ce urma sa imi spuna mie procurorul peste o ora, ceea ce mi s-a parut anormal, ca sa fiu sincer. Am vazut in presa, pe surse judiciare, lucruri despre care dupa aceea oamenii au aratat ca erau clar minciuni. (...) Fiecare jurnalist isi face si el o relatie cu cineva de acolo, un politist, un procuror, un portar. Eu cred ca este foarte rau ca in general sunt lucruri de manipulat. Nu stiu ce inseamna surse judiciare, cred ca exista comunicate si ...", a spus Ponta la Antena 3 in contextul in care se vorbea despre cazul tinerei violate de la Vaslui.

Ponta a spus ca inca mai asteapta de la ministrul Justitiei o pozitie publica ''foarte clara''.

"Puteri nu are. Daca cumva se duce sa intrebe un procuror ce s-a intamplat in dosar banuiesc ca in seara aia il aresteaza pe el, dar are autoritatea ca membru al CSM sa aiba o pozitie mult mai hotarata si asta i-am cerut si sper sa aiba. Am asteptat si astept in continuare de la ministrul Justitiei de a avea niste pozitii publice cu autoritatea pe care o are", a mai spus premierul.

Intrebat daca are incredere in Justitie in cazul dosarului sau, Ponta a replicat: "Cand o sa ajung in fata unui judecator, sigur ca da".

"Justitia trebuie sa fie independenta, dar independenta nu inseamna lipsa de responsabilitate. Noi, nu eu, presa si dupa aceea opinia publica, ne-am bucurat ca vedem pe primarul X, pe deputata Y ... si uite, se pare ca din pacate cazul de la Vaslui nu-i un caz izolat, nu e un accident. Atunci hai sa spunem ca justitia sa fie independenta si responsabila, sa trateze cazurile din punct de vedere al importantei lor sociale. Sa nu uitam ca justitie inseamna multe alte lucruri decat batalia politica intre politicieni", a adaugat premierul.