Principalele declaratii ale lui Victor Ponta:
Despre respingerea noului Cod Fiscal si un nou vot in Parlament
- Eu cred ca este o chestie ca in Caragiale. Adica sa ne vedem cu cei de la PNL sa le explicam ce au votat acum doua luni?
- (Intrebat cine va merge la consultari din partea Guvernului) La consultari nu va merge nimeni de la guvern. De la PSD am vorbit cu Liviu Dragnea, pentru ca stie cel mai bine desprece este vorba, Eugen Teodorovici si cei doi presedinti de comisii din Parlament. Dar va aduc aminte ca acest Cod Fiscal a fost dezbatut in comisii si votul a fost unanim.
- Anul trecut, in august, aveam o dezbatere cu dl Basescu care zicea ca daca reducem CAS cu 5 puncte o sa distrugem tara. A trimis inapoi, am votat si nu mi se pare ca s-a distrus tara.
- Nici Basescu si nici Iohannis nu au cunostinte economice, consilieri economici si ambii iau decizii politice.
- Va spun care e obiectia, ca poate pica Guvernul asta si vine Guvern PNL. Uite ca nu a picat.
- Nu e dreptul lor ca in aceasta batalie politica sa strice o chestie foarte buna pentru viata romanilor.
- Problema noastra cea mai mare este decalajul de UE. Noi nu putem sa mergem mai repede decat ceilalti mai mult de 1,4 pe an, decat daca avem conditii mai bune. Sistemul nostru de competitivitate trebuie sa fie mai crescut.
- Daca Parlamentul e serios, si voteaza din nou Codul Fiscal in doua saptamani, asta va fi realitatea.
Despre problemele din agricultura
- In aceasta vara avem vesti bune - 3,7% crestere, suntem pe locul doi in Europa, lucrurile se vad si la alimente si in turism. In schimb, avem si o veste proasta, si anume seceta din agricultura care ne va afecta cu siguranta.
- Am vorbit cu ministrul Agriculturii, ne pregatim pentru partea de despagubiri pentru cei care au avut terenuri. La grau nu e asa de grav, la porumb e mai rau.
- Cu siguranta, seceta de anul asta se va vedea pana la sfarsitul anului si atunci hai sa luam niste masuri sa dam stabilitate celorlalte ramuri economice in asa fel incat ceea ce scade din agricultura sa putem compensa pe partea cealalta.
- O sa dam despagubiri pentru terenurile calamitate de seceta. Insa, intr-adevar, in trimestrul probabil IV se va simti seceta, problema din agricultura. Au fost cativa ani buni, anul viitor speram sa recuperam... investind mai mult in irigatii.
- A vrut ministrul de Finante, domnul Teodorovici, sa discute (cu Klaus Iohannis despre noul Cpd Fiscal - n.red) si nu a fost de acord presedintele. De mai multe ori mi-a zis mie (ministrul Teodorovici - n.red.) daca sunt de acord sa discute. I-am spus: "sigur ca da". (...) Asa mi-a spus Eugen Teodorovici (ca nu avrut presedintele sa discute cu el - n.r).
- Pe piata muncii e o problema de reglaj, trebuie sa facem in asa fel incat universitatile sa isi regleze programele pentru ce cere piata muncii. Am discutat cu ministrul Educatiei.
- Cred ca a exagerat cu obraznicia si folosesc un termen nediplomatic pe care sunt convins ca-l va traduce in limba maghiara. Niciun ambasador al niciunei tari nu si-a permis vreodata in Romania si niciun ambasador roman nu-si permite in strainatate sa dea interviuri in presa cu obraznicie la adresa Romaniei.
- Ministerul de Externe a avut o atitudine corecta, din punctul meu de vedere, domnul Aurescu m-a consultat si sper sa fi inteles acest avertisment, ca exista o limita peste care nu mai intoarcem obrazul.
- Cartonasele le poate da doar presedintele Romaniei, Guvernul atrage atentia.
- (Sunt tensiuni in relatiile romano-maghiare?) Sunt, categoric, dar cred ca le putem gestiona european, adica ca doi buni vecini, ca doua tari care au aceleasi standarde democratice, ca altfel nu eram membri ai Uniunii Europene si ai NATO.
- Noi n-avem niciun fel de problema cu niciunul din vecinii nostri.
- Cred ca trebuie sa avem relatii bune cu toti vecinii, cred ca apartenenta guvernului de la Budapesta la PPE e dreptul lor
- Cred ca trebuie sa fim respectati, ca tara. Cred ca cei de la PNL nu deschid gura de frica sa nu-i certe PPE-ul, ceea ce-i foarte rau.
"Previziuni SUMBRE ale Prefectului din Harghita: Românii din zonă s-au întors la statutul de TOLERAŢI
Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a făcut joi, la lucrările Universității de Vară de la Izvoru Mureșului, o analiză a situației comunității românești din Harghita și Covasna.
A J Andrei susţine că mentalul românilor din Harghita este definit de sentimentele de neputință, teamă și părăsire, generat, printre altele, de faptul că sunt lipsiți de suportul societății și al statului și că nu se mai regăsesc în proiecția de viitor a zonei.
"Sentimentul neputinței, corelat cu teamă și părăsire sunt elementele fundamentale care definesc astăzi mentalul comunității românești. Românii, lipsiți de suportul general al societății și al statului, constată de multe ori că nu se mai regăsesc în proiecția de viitor a zonei, că s-au întors la situația de tolerați, că greșesc când își concep viitorul aici", a declarat A J Andrei, care a subliniat că aceste observații sunt bazate pe recente cercetări sociologice efectuate în zonă.
Andrei consideră că marele risc sub care stă populația românească este nu neapărat cel al scăderii demografice, ci acela că își văd "cadrul comunitar distrus, că nu mai au potențial și mijloace de a susține și proteja idealul etnic românesc". "Comunitatea românească pierde puterea de a-și promova la nivel local interesele și de a influența deciziile majore referitoare la ea, căci gradul său de reprezentativitate nu îi permite acest lucru. Interesele comunității românești se regăsesc accidental în prioritățile autorităților locale, numai atunci când sunt impuse de constrângeri extralocale".
El a subliniat că la realizarea acestei situații "au concurat lipsa de viziune și consecvență în activitatea comunității locale românești, slăbirea treptata a autorității statului român în zona din motive politice și datorită formațiunii majoritare din județ".
http://www.romaniatv.net/
Ce spune despre situatia romanilor din HarCov Prefectul PSDist al Jud Harghita!!
"Potrivit Prefectului, UDMR și-a consolidat autoritatea în zonă și administrează aproape independent în Covasna și Harghita, "nesocotind aproape până la dispreț interesele comunității românești", iar acest lucru s-a întâmplat întrucât partidele românești, de 25 ani, au băgat soarta acestei comunități în jocul de cooptare a UDMR la guvernare.
Prefectul PSDist de Harghita, Adrian Jean Andrei a punctat faptul că din cauza strategiei greșite din ultimii 25 ani, statul român asistă acum cum o parte națiunii sale este discriminată într-o zonă aflată sub autoritatea sa.
"Tratarea comunității românești din județele Covasna și Harghita ca aparținând majorității este o uriașă eroare de strategie politică a statului român, căci s-a ajuns astăzi în situația în care asistă neputincios cum o parte a națiunii române este discriminată într-o zonă aflată sub autoritatea sa, printr-un cadru instituțional creat de el. Este de reținut, în acest context, faptul că aproape toate deciziile mari luate în plan local referitoare la comunitatea românească sunt adoptate fără prezența ei și în multe cazuri împotriva ei, căci gradul său de reprezentare nu-i permite să-și promoveze și să-și apere interesele", a declarat prefectul Harghitei."
http://www.romaniatv.net/prefect-harghita-romanii-din-zona-s-au-intors-la-statutul-de-tolerati_238748.html#ixzz3ioclCoRD
Ia zi, viteazule Ponta, PNListilor le este frica, tu esti viteaz neinfricat!
Zici ceva despre afirmatiile Prefectului PSDist de Harghita?!
Cum? Fara investitii? Fara absorbtie de fonduri UE? Unde e ajutorul de MINIMIS promis IMM-urilor? Din "90 nu faceti altceva decat furt,demolare, promisiuni goale, populism ieftin, deturnare de fonduri, spaga, mita, minciuna.
Sau plateste, indirect, pentru furturile si incompetenta gigantice din domeniul autostrazilor, sau pentru Tarom, desi neam de neamul lui nici macar n-a vazut o autostrada, necum sa zboare cu avionul.
Lucrurile sunt arareori atat de simple cum le prezentati dvs. - investiti in performanta si irigatii si gata, totul e rezolvat. Mergeti dvs. in Baragan sau in jumatatea de est a Moldovei, imaginati-va ca sunteti producator - chiar unul mare si potent financiar - si luminati-va si pe mine in ceea ce priveste sursa de apa pentru irigatii pe mii sau zeci de mii de hectare. Scrie cinvea mai jos de canalul Siret-Baragan - aveti impresia ca acela e un proiect pe care-l pot face unul, sau cativa producatori privati, de capul lor???
Altfel, fireste, de acord si cu dvs. si cu preopinentii in ceea ce-l priveste pe Ponta si guvernantii in general; ajutoarele astea, daca vor exista, vor servi cu precadere interese politice, o sa le amane pana la iarna-primavara, in pragul alegerilor locale, vor fi destinate in principal localitatilor pesediste etc., etc., etc. Deja vu.
Iată și știrea:
„O informație de acum câteva zile, puțin comentată cu excepția presei de specialitate, anunța o investiție de 1,8 miliarde de euro a Jaguar Land Rover pentru o uzină nou nouță în Slovacia. Știrea mai spunea că firma britanică a luat în considerație la un moment dat și o locație în România, lângă Brașov, „dar a renunțat repede din cauza infrastructurii”. În economia reală, investitorii aleg țările din jur și renunță „repede” la România. În economia virtuală a lui Ponta, avem creștere de peste 5% și ne pregătim să mărim salariile bugetarilor.”
http://www.ziuanews.ro/revista-presei/jaguar-i-caru-a-europeana-a-lui-ponta-277199
care sunt si cu grupa.In adeverinte se specifica clar: S-au plati cas, ps, la stat.CASA DE PENSII CONSTANTA TRIMIT OAMENII SA DEA CASA IN JUDECATA,SITUATII IN CARE AU PIERDUT PROCESELE CU ASTFEL DE SPETE.Trebuie sa umblam prin tribunale pentru drepturi legale.Solicitam sa se analizeze situatia respectiva.
Ca sa vina la butoane
Mafia PDL, in frunte cu Johann!!!
În campania electorală de la alegerile parlamentare din 2012, în programul electoral al defunctei alianţe USL era un punct în care ni se explica despre necesitatea construirii canalului Siret-Dunăre-Marea Neagră, util pentru agricultură.
De atunci au trecut aproape trei ani de zile şi nu s-a mai petrecut nimic.
Finalizat, canalul urma să străbată judeţele Vrancea, Brăila, Buzău şi Ialomiţa. Canalul pornea din Siret (Călimăneşti) şi ar fi trebuit să ajungă la Dridu pe râul Ialomiţa.
Guvernul " cinstitilor " tehnocrati nu a reuşit să găsească până în prezent un investitor care să finanţeze această construcţie în condiţiile în care nu este clar cu ce va contribui statul român, cum şi când se va amortiza investiţia şi în ce mod va genera profit.
Mai baga ceva despre reactoarele 3 şi 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă, hidrocentrala Tariniţa Lăpuşteşti sau autostrada Sibiu-Piteşti !