Co-presedintele PNL Alina Gorghiu considera ca "cea mai sanatoasa solutie" pentru Romania o reprezinta alegerile anticipate, ea subliniind ca "suntem intr-o stare permanenta de conflict intre institutii". Gorghiu a declarat, luni seara, la Digi 24, in legatura cu noul Cod Fiscal, ca este de parere ca trebuie "sa gandim acum foarte bine cum trebuie sa arate Codul Fiscal si sa il putem aplica, fara sa existe derapaje, de la 1 ianuarie 2016". Alina Gorghiu a adaugat ca "E foarte simplu sa votam ceva. In 2008 a fost un caz-scoala de "asa nu": legea care dubla salariile cadrelor didactice. Nu vrem sa vedem o alta lege care sa creeze un nivel foarte mare de asteptare, apoi sa spunem ca nu este sustenabila. Personajele care erau adeptele heirupismului si miserupismului au fost usor izolate de PSD."

HotNews.roFoto: Hotnews

"N-as vrea sa fiu eu cea care trage semnalul de alarma si nu vreau sa generez nici un fel de panica. Dar exemple in trecut avem si putem sa evitam momente de criza daca suntem pragmatici si prudenti", mai spune co-presedintele PNL.

In legatura cu Codul Fiscal, Alina Gorghiu spune ca acesta a fost trimis spre reexaminare de presedintele Klaus Iohannis pentru ca "legi anterioare votate in Parlament nu au fost respectate. De aceea a fost necesara aceasta provocare la o dezbatere cu toti liderii partidelor politice."

Intrebata care ar fi, in opinia sa, cea mai buna varianta de Guvern, Alina Gorghiu a raspuns ca "e o varianta pe care am avansat-o acum ceva vreme si in continuare cred ca ar fi cea mai buna varianta, cea mai sanatoasa pentru dialogul intre institutii - alegeri anticipate. Acum toata lumea asteapta ca Victor Ponta sa plece. Chiar domnia sa spune ca nu se semneaza contracte, ca nu vin dosare. Suntem intr-o stare permanenta de conflict intre institutii. Alegerile anticipate reprezinta cea mai sanatoasa solutie."

Alina Gorghiu a comentat si criza de pe bursele din lume, afirmand ca "Este o situatie care te indeamna sa folosesti foarte des un cuvant, si anume ".

"Ati vazut ca discutam de o luna de o cascada de majorari de salarii, dar nu exista o lege. Guvernul PSD a facut o mare greseala", a subliniat co-presedintele PNL.