Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seara, la Antena 3, ca "Eu am incredere foarte mare in Victor Ponta. Este prietenul meu, camaradul meu, colegul meu, are toata sustinerea partidului." Dragnea a adaugat ca "Este mai putin important daca PSD e la putere sau in opozitie, dar importanta unui partid la guvernare o da ceea ce reuseste sa faca." In legatura cu noul Cod Fiscal si cu amanarea dezbaterii de azi din Parlament, Liviu Dragnea a explicat ca "Am considerat ca e bine si pentru noi cei din coalitie, si pentru cei din opozitie, sa ne mai acordam cateva zile, pentru a lua o decizie in deplina cunostinta de cauza." Dragnea a mai precizat ca atat el, cat si Victor Ponta i-au cerut ministrului Finantelor "sa faca o analiza, sa vedem daca temerile presedintelui privind Codul Fiscal au temei".

Liviu DragneaFoto: AGERPRES

Liviu Dragnea spune despre Codul Fiscal ca "E vorba de o lege atat de importanta, atat in context international, cat si in contextul intern. Neamtul are o vorba: cantareste de multe ori si taie o singura data. Decizia finala nu o pot lua decat liderii politici, pentru ca este vorba despre asumarea unei responsabilitati foarte mari. Codul Fiscal poate schimba viata tuturor. Avem sansa sa dam cat de cat mana libera sectorului privat. Guvernul Ponta a preluat Romania de la minus si a dus-o la o crestere economica constanta de 3%. Incercam sa cream un nou climat politic in Romania, pentru ca nu e mult de cand s-au incheiat mandatele lui Traian Basescu. Romania a stagnat, nu si-a ocupat locul pe care il merita in Europa si in lume."

Intrebat daca PSD mai este partidul numarul unu al Romaniei, Liviu Dragnea a raspuns ca "Eu cred ca da. Ma bazez pe PSD si pe membrii acestui partid, care cred, sper, ca vor reusi sa convinga cea mai mare parte a populatiei ca masurile propuse de PSD au produs efecte bune si vor primi din nou increderea populatiei. In interiorul PSD nu sunt conflicte, dar eu vreau sa intram intr-un climat politic fara conflicte intre institutii."