Senatorul PNL Crin Antonescu considera ca datoria politicenilor este sa construiasca mecanisme prin care care justitia sa fie independenta si atrage atentia ca "uneori, ai impresia ca toata clasa politica s-a transformat intr-un cor de tuteri ai DNA".

"Uneori ai impresia ca toata clasa politica s-a transformat, dar toti - PSD, PNL, Putere, Opozitie, intr-un cor de tuteri ai DNA, ceea ce e inutil si destul de stanjenitor. Datoria politicienilor este sa creeze legi, sa construiasca si sa respecte mecanisme in care justitia sa fie cu adevarat independenta, dar orice s-ar intampla (...) dinspre sau inspre DNA, nu putem lasa responsabilitatea acolo. Aceasta vina, daca intr-adevar niste lucruri nu sunt in regula acolo, este tot la politicieni", a afirmat miercuri, Antonescu, la Realitatea TV.

El a criticat atitudinea premierului Victor Ponta de a spune ca este victima unui abuz din partea justitiei.

"Din punct de vedere politic, este o grozavie, o catastrofa, sa vii prim-ministru Victor Ponta si sa spui: 'in Romania se fac abuzuri si eu insumi sunt victima unui abuz din partea justitiei, DNA'. Nu se poate sa spui asta cand esti prim-ministru si esti, atunci era, seful celui mai mare partid din Parlament. Nu e in regula. Tu ca politician raspunzi de aceste lucruri", a adaugat Antonescu, potrivit Mediafax.