Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, la postul public de televiziune, ca liberalii vor depune o motiune de cenzura "la momentul potrivit", adaugand ca, personal, si-ar dori un guvern minoritar, dar nu exclude colaborarea cu UNPR, avand experienta "colaborarii" cu Gabriel Oprea, potrivit Mediafax.

"La momentul potrivit vom depune motiune de cenzura. In octombrie vom veni cu echipele pentru ministere, pana la sfarsitul sesiunii vom depune motiune de cenzura", a declarat Vasile Blaga la TVR.

In acest context, copresedintele PNL a aratat ca isi doreste un Guvern minoritar, dar nu exclude formarea unui guvern cu ajutorul UNPR, precizand ca "a fost intotdeauna un partid cinstit".

"Mi-as dori un guvern minoritar daca nu vor fi alegeri anticipate, desi noi ne-am dori alegeri anticipate. Am din marele Partid National Liberal o experienta mai mare decat multi din vechiul PNL al colaborarii cu domnul Oprea si cu UNPR. Sa nu uitam ca UNPR a sustinut guvernele Boc si Ungureanu, au fost corecti, au fost cinstiti, nu a cazut guvernul Boc si guvernul Ungureanu din cauza lor", a precizat copresedintele PNL.

Intrebat daca isi doreste conducerea vreunui minister, Blaga a spus ca "in acest moment" nu isi doreste acest lucru.

"Nu am discutat despre functii de ministru, nici despre Vasile Blaga, nici despre doamna Gorghiu, nici despre altcineva. Noi ne dorim o echipa de oameni foarte competenti, iar eu trebuie sa dau exemplu ca exista loc si pentru altii. Oricand as putea prelua un anumit minister pentru ca le stiu foarte bine", a aratat Blaga.

Pe de alta parte, solicitat de catre moderatorul emisiunii sa spuna daca se va ajunge la demisia premierului, Blaga a raspuns afirmativ.

"Eu cred ca da. Eu nu-l mai vad premier, vedeti si astazi (luni n.r.) domnul Dragnea a chemat ministrii la ordine ca sa le spuna cum sa comunice, ce sa faca, Ponta e de decor acolo, dar vad ca sta agatat in continuare de fotoliul de prim-ministru, desi orice om in situatia lui si-ar fi dat de mult demisia", a precizat Vlasile Blaga.