Antena 3 a difuzat joi seara o serie de inregistrari in care rudele lui Bercea Mondial discuta cu fratele fostului presedinte Traian Basescu, Mircea Basescu, despre niste sume de bani care ar fi schimbat mainile intre cele doua parti, familia Anghel solicitand inapoierea banilor pe care i-ar fi dat prin intermediul lui Marian Capatana pentru eliberarea lui Bercea Mondial. Intr-o alta inregistrare, Mircea Basescu ii spune lui Florin Anghel ca, pe langa 1 milion pe care l-a dat dat deja (nu se mentioneaza daca este vorba despre lei, euro sau dolari), sa mai dea inca 30 de mii pentru eliberarea lui Bercea Mondial.

"Florine, ai dat un milion, mai da inca 50 de mii, nu 50 de mii, 30 de mii, si il scoatem pe Bercea din puscarie", ii spune Mircea Basescu lui Florin Anghel, zis Bercea Basica - fiul lui Bercea Mondial.

  • Transcript inregistrare

"Izaura Anghel: 10.000! Da!

Izaura Anghel: Noi avem 280.000 de euro. Din astia 285.000...

Mircea Basescu: 285 de mii i-ai dat tu lui Marian! Da? (n.red. lui Marian Capatina)

Izaura Anghel: 600 i-am dat! Si din 600 mi-a dat 315.000. Mi-ati dat dumneavoastra 280.000 de dolari. Si Marian 110.000.

Mircea Basescu: A adus banii in plasa aia si a lasat-o la voi".

(...)

"Izaura Anghel: Da-i, ma, banii! Ia-ti banii!

Mircea Basescu: Bai, eu altii nu mai am! Eu n-am de unde. Dar eu pot sa-l ajut pe Marian sa faca rost!

Izaura Anghel: Nu, mai nasule! De ce sa il ajutati?"

(...)

"Mircea Basescu: Nu cu bani se scotea Bercea. Nu vezi cum ii aresteaza pe avocati, pe procurori, pe astia, pe judecatori?

Izaura Anghel: Nasule, daca eu ma duc si dau filmarea, si mata intr-o saptamana esti arestat!

Mircea Basescu: Poftim?

Izaura Anghel: Intr-o saptamana esti arestat, daca eu dau filmarea!"

Mircea Basescu a declarat, intr-o interventie telefonica la Romania TV, ca l nu a luat niciun ban, iar La fratele sau, Traian Basescu, nu a ajuns niciun leu.

Intrebat daca intregistrarile sunt reale, Mircea Basescu a spus: "Cu milionul ala, ba, ai dat pana acum un milion de lei, mai da 50 sau 30 de mii... El nu voia sa deie bani pentru un avocat ca lumea. Nu sa imi deie mie sau ca mi-a dat mie.... Cred ca de un milion de euro era vorba. (...)

Eu spuneam: ba, ai cheltuit un milion de euro... Anghel Stanciu se tot plangea ca a cheltuit un milion de euro ca sa-l scoata pe Bercea din inchisoare. Eu spuneam: ba, ai dat un milion de euro, ce ti-e sa mai dai 30 mii la un avocat sa il scoatem pe Bercea din puscarie."

Mircea Basescu a aratat ca i-a recomandat un avocat si ca l-a incurajat tot timpul: "Si le-am spus de mii de ori: ba, nu dati bani la nimeni".

Intrebat despre faptul ca a fost amenintat cu inregistrari in care el spune ca banii au ajuns si la fratele sau, Traian Basescu, Mircea Basescu a spus:

"Minte. S-ar putea... Stiu eu... Poate eram beat... dar minte. La presedintele tarii nu au ajuns bani sub nicio forma. Nici de la Capatana, nici de la... (...) Mie nu mi-a dat nimeni bani si nu spune nimeni ca mi-ar fi dat mie bani, in afara de Ciutacu", a spus Mircea Basescu pentru Romania TV.