Victor Ponta a afirmat, luni, intr-un interviu acordat pentru Antena 3, ca presedintele Klaus Iohannis greseste atunci cand vorbeste despre dosarul Turceni-Rovinari in care primul ministru a fost trimis in judecata.

"Cu cat vorbeste mai putin despre dosarul meu, cu atat mai putin poate exista impresia ca are vreo legatura", a spus Victor Ponta, citat pe site-ul televiziunii.

"Cred ca greseste, in primul rand, poate chiar influenteaza justitia, nu?", a comentat acesta.

Ponta sustine ca a discutat cu presedintele Klaus Iohannis despre dosarul sau, dupa efectuarea expertizei, iar seful statului nu ar fi comentat situatia.

DNA l-a trimis in judecata, la jumatatea lunii septembrie, pe Victor Ponta in dosarul privind contractele de consultanta de la Turceni si Rovinari. DNA il acuza pe premierul Ponta de trei infractiuni: fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor.

In acelasi dosar, DNA i-a mai trimis in judecata alaturi de Ponta pe Dan Sova, Laurentiu Ciurel (seful Complexului Oltenia) si alti doi directori de la complexul energetic.