Intervenit telefonic in cadrul emisiunii "Stirea zilei" de pe Antena3, vicepresedintele PNL Puiu Hasoti a declarat mai multi lideri ai PLD nu au stiut de negocierile dintre PD si PLD si ca sunt neplacut surprinsi de aceasta fuziune. Hasoti spune ca acesta fuziune este cel putin ciudata cu o doctrina "struto-camila".

Liderul PNL a fost contrat de Raluca Turcan care a declarat telefonic ca fuziunea a fost dorita de toata lumea si prin ea s-a urmarit crearea unei forte politice puternice de centru-dreapta, transparente care sa vina in asteptarea dorintelor electoratului. Liderul PLD spune ca fuziunea poate fi considerata si o refacere a proiectului Aliantei D.A., proiect ingropat prin tradarea lui Calin Popescu Tariceanu.

Andrei Cornea, membru al Consiliului de administratie al GDS spune ca aceasta fuziune poate fi si o speranta de a se realiza un partid mai mare de centru dreapta, dar acest lucru se va vedea insa doar la alegeri. Cornea spune insa ca manevra lui Emil Boc de a spune ceva de dimineata si sa vina cu aceste dezvaluiri seara este cel putin ridicola.

Razboi Emil Constantinescu-Grupul pentru Dialog Social (GDS)

Emisiunea a continuat cu disputa dintre Emil Constantinescu si GDS. Fostul presedinte i-a acuzat pe membrii GDS dar si societatea civila in general ca tin partea lui Traian Basescu. Constantinescu a reluat acuzele anterioare la adresa GDS si SAR afirmand elitele intelectuale se fa fac vinovate de perpetuarea si adancirea crizei morale pe care o traverseaza societatea romaneasca deoarece accepta compromisuri si jocuri politice murdare.

Andrei Cornea a replicat spunand ca nu este nimic anormal sa sustii un partid sau un politician atunci cand crezi intr-un anumit proiect sau program politic promovat de acestia. Cornea a catalogat acuzatiile fostului presedinte fiind asemanatoare cu cele ale comunistilor care acuzau intelectualii de toate relele.