Copresedintele PNL Alina Gorghiu, acuzata de premierul Victor Ponta de nereguli in contractele sale de avocatura, a cerut luni seara Agentiei Nationale de Integritate sa faca "verificarea tuturor incidentelor de integritate din activitatea" sa politica.

Aceasta a declarat, invitata la B1 TV, ca daca va fi nevoie va "depune inclusiv o hartie catre ANI, daca aceasta nu se autosesizeaza".

Gorghiu a afirmat ca nu ii este frica de amenintarile lui Victor Ponta si ca nu este primul PNL-ist amenintat de primul ministru.

"Nu imi e frica nici de DNA nici de alte institutii ale statului roman", a subliniat ea.

Ea a afirmat, pe de alta parte, ca 'este anormal si nejustificat sa discuti de mariri de salarii sectorial'. o referire la anuntul majorarii salariilor in invatamant.

Potrivit Agerpres, ea a afirmat ca PNL nu se va opune niciodata unor masuri in sistemul bugetar care sunt sustenabile, reiterand ca educatia si sanatatea sunt domenii prioritare pentru formatiunea pe care o conduce, insa este nevoie de o lege a salarizarii realizata pe criterii de 'predictibilitate si echitate'.

'Pozitia PNL vizavi de marirea salariilor nu va fi una care sa tina cont de capitalul electoral pe care il va castiga in urma pozitiei publice. Educatia si sanatatea sunt categoric doua domenii prioritare pentru PNL, insa este anormal si nejustificat sa discuti mariri de salarii sectorial, pe bucatele. Pentru ca de 25 de ani in domeniul salarizarii bugetarilor s-au luat masuri haotice, niciodata nu s-a pus pe masa asa cum trebuie o lege in care sa se discute pentru toti la comun in functie de ceea ce trebuie sa se faca pe niste criterii simple - predictibilitate si echitate. Niciodata PNL nu se va opune unor masuri in sistemul bugetar care sunt sustenabile, (...) Cum adopti o asemenea ordonanta fara sa stii, nu cunosti impactul bugetar, in conditiile in care nu ti-ai creionat bugetul pe 2016?', a spus Alina Gorghiu.

Liderul PNL a mai adaugat ca nu stie daca Victor Ponta s-a consultat in aceasta privinta cu presedintele PSD, Liviu Dragnea.

Despre votul prin corespondenta

  • Ar fi un esec daca nu am reusi sa impunem PSD adoptarea acestui vot
  • PSD, UNPR, ALDE si UDMR vor vota impotriva, desi la nivel public toata lumea isi doreste si isi asuma acest proiect
  • In comisia de cod electoral sunt discutii care pe noi nu ne conving deloc, la nivel de principii, tatonari
  • Astept sa vad daca in aceasta saptamana intra proiectul in plen, daca nu, credeti-ma ca actiuni vor mai fi, pana in ultima zi
  • Introducerea votului prin corespondenta este un proiect nenegociabil