Liderul liberalilor din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu a fost invitat, miercuri seara la emisiunea ”Vorbeste liber” de la TVR, unde a negat orice apropiere a PNL-ului de social-democratii. ”Sub nicio forma, dar absolut sub nicio forma, in cadrul PNL - si eu cunosc PNL-ul de peste 20 de ani - n-a existat vreodata vreo apropiere de PSD sub forma de blat. Ori a fost pe fata USL-ul, ori deloc. Dupa ce s-a terminat USL-ul, intre PNL si PSD exista numai adversitate politica, nu mai exista niciun fel de, sa spunem, mismas care sa duca la realizarea unor interese ale unora sau altora”, a declarat Nicolaescu.

Eugen NicolaescuFoto: Hotnews

Astazi, PSD-ul, cu coalitia pe care o formeaza, are in Parlament 65% - cu alte cuvinte, orice doreste sa treaca singur - coalitia de guvernare PSD-ista - poate s-o faca, chiar daca PNL-ul nu e in sala”, a sustinut Nicolaescu.

"Noi nu l-am votat pe Ilie Sarbu, noi n-am votat foarte multe legi, ne-am opus la foarte multe (...) 65% - asta este este super-majoritate in Parlament. Rareori se intampla sa aiba cineva o asemenea majoritate (...) Asta este votul cetatenilor dat in 2012".

De asemenea, Nicolaescu a amintit in emisiunea TVR ”Vorbeste liber si despre proiectul votului prin corespondenta, care va ajunge saptamana viitoare in Senat, pentru a fi adoptat prin procedura de urgenta.

In privinta legii votului prin corespondenta, Eugen Nicolaescu crede ca PSD-ului ii va frica si de aceea va promova actul normativ.

Legea va permite inscrierea din timp a cetatenilor pentru a vota. Autoritatea Electorala Permanenta inregistreaza fiecare cetatean care vrea sa voteze, trimite plicurile, iar cetateanul voteaza si trimite plicul la consulat, care il expediaza Autoritatii Electorale Permanente. Plicul se deschide si se pune in urna numai in ziua votarii. Proiectul inaintat de PNL cu cateva luni in urma a fost discutat cu toate asociatiile romanilor din diaspora.

"Eu cred ca PSD-ului incepe sa-i fie frica - va pierde foarte mult si din aceasta cauza va incerca sa promoveze aceasta lege, dar ma tem ca o va promova foarte schiop", a concluzionat Eugen Nicolaescu.