Raed Arafat dezminte la RFI ca ambulantele private nu ar fi fost lasate sa intervina la incendiul de la Colectiv
"Eu cand am ajuns acolo nu am vazut ambulante private care sa nu fie lasate sa intre. Ambulantele private care se aflau in contract cu Serviciul de Ambulanta au inceput sa fie trimise la cazurile care erau inregistrate la 112, pentru ca toate cazurile de urgenta in oras au mers mai departe. La locul incendiului au fost concentrate 57 de ambulante publice si cred ca in orice capitala europeana 57 de ambulante este o cifra foarte mare. S-a reusit evacuarea intr-o ora si un sfert, dar principiul nu este sa iei si sa fugi imediat, ci mai si asisti bolnavii la fata locului. Deci ambulantele private au fost solicitate in conformitate cu protocolul Serviciului de Ambulanta la alte cazuri. Repet, eu nu am vazut acolo sa fi ajuns vreo ambulanta privata, iar cineva sa-i fi spus sa plece ca nu este nevoie. Tot timpul au fost disponibile ambulante publice libere. Cand am ajuns acolo am avut 6 masini care erau libere si disponibile."
Citeste mai multe pe RFI Romania

INTERVIU Pentru noi, roboții sunt soluții la probleme. Am învățat cum să primim un refuz și cum să câștigăm încrederea celor care investesc în noi / Doi elevi, despre pasiunea lor
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”
Mult așteptatul declin al pandemiei în țările europene s-a declanșat. Locul României
Cum și-a petrecut Vlad Voiculescu ziua demiterii din funcția de ministru al Sănătății
Ziua demiterii lui Vlad Voiculescu. Ce le-a explicat Barna colegilor despre discuția cu premierul
Landerul InSight al NASA luptă pentru supraviețuire și va intra în hibernare de urgență
Nu contest dedicarea si profesionalismul cu care au raspuns serviciile de stat dar ar trebui sa existe o cooperare mai stransa intre serviciile medical de stat si cele private (care sunt organizate cel putin la fel de profesional).
Serviciile private au tot crescut in ultimii ani si au putut sa atraga destui medici de valoare, sa ii tina in tara, sa creeze un sistem performant. Resursele astea ar trebui folosite in caz de dezastru. Poate sistemul de stat e capabil sa gestioneze o situatie de genul asta cu 300 de oameni dar daca sunt 500 sau 1000? Cat de interconectate sunt sistemele astea 2, cat de bine pot comunica si isi pot imparti cazurile?
De ce nu exista deja un parteneriat mai strans, sa le fie oferite oamenilor alternative la serviciul de stat. Eu unul daca as putea sa aleg as alege ca taxele mele sa se duca catre un abonament privat...am un abonament de la munca si de vreo 7 ani n-am mai calcat pe la stat.
Sunt sigur ca statul are o putere de negociere mult mai mare decat o companie privata si ar putea negocia niste abonamente mult mai bune...dar deh, anumiti oameni din conducere n-ar mai putea fura si unele contractele nu s-ar mai da cu dedicatie.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20548220-salvator-isu-care-era-liber-vineri-seara-dar-fugit-trening-locul-tragediei-povesteste-intamplat-club-colectiv-intr-film-groaza-moment-dat-ramas-fara-targi-inauntru-sunau-intruna-telefoanele.htm
nu mai zic de intubatoare sau alte lucruri dupa care strigau asistentele de la maternitate.
degeaba ai 57 de ambulante daca nu au venit CAND trebuie si CU CE trebuie...