Tragedia de la Clubul Colectiv relanseaza discutia privind cladirile cu bulina rosie din Romania. Intr-un interviu pentru RFI Romania, Serban Tiganas, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, crede ca numarul cladirilor cu bulina rosie din Capitala e mai mare decat cel de pe lista oficiala. Arhitectul deplange blocajul legislativ care impiedica utilizarea unor fonduri publice in consolidarea cladirilor.

O initiativa a arhitectilor a fost respinsa de Parlament. Serban Tiganas spera insa ca "pe fondul absolut dramatic al recentelor evenimente lucrurile sa fie regandite".

"Va spun care este problema pe care noi, arhitecti la Ordinul Arhitectilor si la diverse proiecte pe care le-am facut in colaborare cu diverse entitati: in Romania exista un soi de blocaj la nivel de lege care nu permite ca resurse financiare din bugetul public sa fie folosite pentru a salva, consolida si pune in siguranta cladiri care se afla in proprietate privata. Nu exista o metoda prin care sa se poata interveni, in regim de urgenta, de interes public, pentru ca multe constructii sunt monumente istorice, cladiri de patrimoniu, indiferent de cine este proprietarul lor, sunt interes public pentru intreaga comunitate, poate intreaga tara si unele pentru patrimoniul universal", a declarat acesta.

Citeste restul interviului pe RFI.