Emisiunea Sinteza zilei, de miercuri seara, a tratat, printre alte subiecte, si problema mereu sensibila pentru orice bucurestean: traficul infernal din Capitala. Intervenit telefonic pentru a raspunde acuzelor ce i s-au adus in cadrul emisiunii, Adriean Videanu a fost tratat dur de catre moderatorul Mihai Gadea care l-a scos brusc din emisie in doua randuri.

Mai intai Gadea a bagat neanuntat publicitate atunci cand primarul general il acuza ca nu este bine informat pentru ca la final sa-l scoata la fel de brusc din emisie cerandu-si scuze invitatului emisiunii, Ion Iliescu, pentru ca dialogul cu edilul Capitalei a durat prea mult.

Interventia lui Adriean Videanu nu a fost una foarte convingatoare, acesta lasand fraze si explicatii neterminate, multumindu-se sa arunce vina pe guvern, pe fostii ministri ai Transportului precum si pe regimul comunist pentru infrastructura dezastruoasa a Bucurestiului.

Videanu a subliniat necesiitatea revenirii in administrarea primariei generale a Metroului si a liniei de centura deoarece "indiferent ce ministru ar fi la Transporturi acesta nu va avea ca prioritate Capitala".

Numarul mare de masini din Capitala (peste 1.2 milioane), sincronizarea proasta a semafoarelor, canalizarile vechi si stramte, precum si faptul ca nu exista obisnuinta de a folosi mai mult mijloacele de transport in comun sunt in opinia llui Videanu principalele cauze ale traficului infernal din Bucuresti.

Adriean Videanu a mai incercat sa sublinieze principalele sale realizari ca primar, si-a laudat colaboratorii si ne-a dat asigurari ca lucrari mari de refacere a infrastructurii sunt in curs de derulare sau pe terminate. Totusi, avertizeaza Videanu, mult timp de acum incolo circulatia in Bucuresti va fi la fel de greoaie.