Mihai Gadea a sustinut, in emisiunea "Sinteza zilei" de duminica seara, ca fostul presedinte Traian Basescu "se milogeste sa vina la Antena 3". "Isi face partid balama, poate mai prosteste pe cineva", a spus Gadea despre Basescu. Afirmatiile lui Mihai Gadea au pornit de la un comentariu de pe pagina de Facebook a fostului sef al statului, unde, intrebat de unul dintre prietenii virtuali, dupa ce a fost invitat la Romania Tv, daca "are curaj" si la Antena 3, Traian Basescu a raspuns: "Daca ma invita, cu placere".

Poza trucataFoto: Captura Antena 3

Mihai Gadea a adaugat ca "Vreau sa spun in aceasta seara ca sunt de acord (ca Traian Basescu sa fie invitat la Antena 3 - n.red.). Va fi un anumit format, cu placere. Propun acest format", a anuntat Gadea, in timp ce pe ecran a fost postata o fotografie trucata infatisandu-i pe Traian Basescu, Elena Udrea, Adriean Videanu, Emil Boc si alti apropiati ai fostului presedinte dupa gratii, iar pe burtiera scria "Basescu, disperat sa fie la Antena 3".

"Daca Basescu Traian va ajunge la inchisoare, putem face emisiunea si acolo", a adaugat Gadea.

In emisiunea "Sinteza zilei", realizata de Mihai Gadea, a intervenit si Mircea Badea. Intrebat de Gadea ce parere are despre o eventuala prezenta a lui Basescu intr-o emisiune a Antenei 3, Badea a raspuns: "Ce sa il intreb pe Basescu? In postura in care este el acum nu am ce sa il intreb. El vrea la Antena 3 pentru ca vrea expunere."

Fostul presedinte Traian Basescu a fost invitat, in urma cu o saptamana, la Romania Tv, post d televiziune patronat de Sebastian Ghita. Despre Antena 3 si RTV, Basescu afirma in trecut ca "grupul Intact, grupul lui Ghiţă, RTV, duc campanii de dezbinare a naţiunii, de rupere a coeziunii naţiunii. O naţiune care nu e coezivă nu poate rezista în faţa unor ameninţări, şi uitaţi-vă tot la Ucraina. Datorită unor politici duse de trusturi media, minoritarii ruşi se consideră duşmani ai majoritarilor ucraineni. Acest tip de vulnerabilităţi nu apar din neant, ele sunt coordonate şi, până la urmă, produc efecte. Şi în cele din urmă ţi se poate întâmpla exact ca în Ucraina".

Fostul sef al statului si-a schimbat radical discursul in ultimele luni, comparativ cu perioada in care era presedintele Romaniei, remarcandu-se prin atacuri la justitie si printr-un discurs anti-european si anti-occidental.