Noul Guvern ia in discutie cateva variante privitoare la gradul pana la care ar trebui permisa politizarea functiilor, a afirmat intr-o emisiune televizata ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, vicepremierul Vasile Dincu, adaugand ca exista cateva variante de lucru care vor fi discutate cu societatea civila.

"Se pune intrebarea pana unde depolitizam. Se tot discuta acum - pana unde mergem cu politizarea functiilor. Si este un lucru pe care il vom alege acum. Sunt cateva variante pe care le vom face impreuna cu societatea civila. Vom vedea. Vom mergem pana la subsecretari de stat si restul raman functionari public, inalti functionari. Sau mergem mai jos, pana la descentralizate. Sefii descentralizatelor, cum sunt in foarte multe tari, vin odata cu administratia si pleaca odata cu administratia. Este o varianta. Sunt vreo patru scenarii", a explicat Dincu la Realitatea TV, potrivit Agerpres.

Intrebat care este varianta pe care o prefera, ministrul Dezvoltarii a spus ca ar vedea un sistem in care se merge cu politizarea doar pana la nivelul subsecretarilor de stat.

"Eu as sustine sa mergem cat mai putin cu politizarea, sa coboram cu politizarea numai pana la nivelul unor subsecretari de stat, sa spunem, si in rest sa avem o administratie profesionalizata, o administratie care sa poata sa ramana pe functie, sa aiba un ghid de cariera. Nu ramane toata lumea pe functie decat in masura in care in fiecare an se perfectioneaza, dar are un ghid de cariera care este previzibil", a mentionat Dincu.