Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat duminica, la ProTV, ca social-democratii vor vota in favoarea solicitarilor DNA de arestare preventiva a lui Dan Sova, Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, adaugand ca doreste eliminarea din Constitutie a imunitatii, fiindca astfel de cazuri ii fac "rau fizic", transmite Mediafax.

Livu DragneaFoto: Agerpres

Intrebat despre pozitia PSD in cazul lui Dan Sova, Liviu Dragnea a afirmat ca decizia partidului este sa voteze in favoarea solicitarilor justitiei in toate cazurile. "Politic am stabilit, sustinem aceste cereri. (...) O spun cu parere de rau, e vorba de colegi de-ai nostri. Acum vine cererea si pentru domnul Ioan Oltean in Parlament. Trebuie sa avem aceasta atitudine sa lasam judecatorul, el sa decida", a spus Dragnea, intr-un interviu acordat ProTV.

Liderul PSD a precizat ca doreste eliminarea din Constitutie a imunitatii parlamentarilor, pentru ca nu senatorii si deputatii trebuie sa se "incarce" cu astfel de decizii, ci doar judecatorii. Mai mult, Dragnea a spus ca voturi ca cele pentru incuviintarea arestarii preventive a unor colegi din Parlament ii fac "rau fizic".

"Daca vom reusi pana la urma sa votam, aprobam modificarea Constitutiei, o sa insist sa scoatem imunitatea parlamentara de acolo. (...) Mie personal nu mi-e bine, imi face rau fizic, sa decid eu, care nu sunt judecator - un judecator este pregatit mental, juridic si profesional sa imparta dreptatea, un parlamentar nu - destinul unui om", a continuat presedintele PSD.

Conducerea Camerei Deputatilor a decis, vineri, sesizarea Comisiei juridice pentru a analiza solicitarile DNA privind arestarea preventiva a deputatilor PNL Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, votul in plen urmand sa aiba loc abia pe 9 decembrie, in contextul in care urmeaza mai multe zile libere.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut aviz de la Camera Deputatilor pentru arestarea preventiva a parlamentarilor Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, in dosarul in care sunt urmariti penal pentru fapte de coruptie privind despagubiri ilegale de aproape 109 milioane lei date de ANRP lui Mihai Rotaru.

De asemenea, Senatul ar urma sa se pronunte joi, 3 decembrie, asupra imunitati senatorului PSD Dan Sova, pentru care DNA a cerut incuviintarea resinerii si arestarii preventive intr-un nou dosar de coruptie.