Functionarii din Ministerul Economiei au salarii mici, trimit mail-uri in care se parasc iar unii s-au angajat pentru locurile din consiliile de administratie ale societatilor din subordine, a declarat, intr-un interviu acordat Digi24, ministrul Economiei, Costin Borc.

Costin BorcFoto: AGERPRES

"Primesc mail-uri in care oamenii se parasc unii pe altii. Se intampla si in sectorul privat, bineinteles, dar nu la nivelul asta. Ministerul Economiei este un minister care a suferit in anii de tranzitie. A suferit pentru ca, probabil, cineva a gandit putin cum se spunea ca a gandit Elena Ceausescu, care a refuzat maririle de salarii pentru profesori si pentru doctori, pentru ca - vezi, Doamne! - profesorii dadeau meditatii, iar doctorii primeau bani la spitale. Si atunci, o sa fiti mirati, in Ministerul Economiei sunt unele din cele mai mici salarii dintre ministere. Ce inseamna asta? Inseamna ca oamenii se deprofesionalizeaza, pentru ca cei buni vor pleca la alte ministere sau ies din sistem", a declarat Costin Borc, citat pe site-ul televiziunii de stiri.

"Trebuie gasita o solutie de marire a salariilor. Salariile sa fie niste salarii corecte si oamenii sa fie multumiti si sa lucreze pentru aceste salarii, nu sa vina in minister pentru ca vor obtine un Consiliul de Administratie", a subliniat el.

Ministrul a precizat ca va renunta si la toate contractele de comodat.

"Am gasit, tot din lipsa unor posibilitati bugetare, enorm de multe lucruri, obiecte din minister in comodat, date in comodat de societati din subordinea ministerului: copiatoare, masini, calculatoare, televizoare. Ordinatoarele colaboratorilor mei, o parte din ele, sunt in comodat. Ce creeaza asta? Creeaza o dependenta, o incurcatura. Care e scopul meu ca functionar in minister? Pe cine servesc: pe cel care imi da calculatorul si televizorul sau masina sau ma gandesc la ce trebuie sa faca Ministerul Economiei? Am taiat toate contractele de comodat in prima zi cand am ajuns in minister si acum lucrurile incep sa plece. O sa cumparam calculatoare" a spus Costin Borc.