Premierul Dacian Ciolos a anuntat, miercuri, la Antena 3, ca pe 7 ianuarie va efectua o vizita la Berlin, la invitatia cancelarului german Angela Merkel.

"M-a invitat la Berlin si am stabilit data vizitei in timpul intalnirii (n.r. cu cancelarul german Angela Merkel de la Bruxelles) (...) pe data de 7 ianuarie", a spus Ciolos, potrivit Agerpres.

El a aratat ca a dorit sa mearga cat mai repede la Berlin pentru a prezenta ceea ce Guvernul are de gand sa realizeze si programul de guvernare din perspectiva economica.

"Eu as vrea ca Romania sa joace un rol mult mai proactiv in relatiile cu UE la nivel guvernamental si nu reactiv cum a fost de multe ori pana acum. (...) Proactiv in sensul de a anticipa anumite decizii care se pregatesc, anumite proiecte de decizii de acte normative, de a anticipa, de a incerca sa identifici care sunt punctele sensibile care sa se afle in discutii, de a avea o pozitie ca stat membru pe acele puncte si de a fi implicat in grupurile de negociere ale pozitiilor finale si ale deciziilor care se vor lua", a spus Ciolos, punctand ca un stat membru proactiv este unul care conteaza.

Premierul a mai declarat ca la sfarsitul lunii ianuarie sau inceputul lunii februarie intentioneaza sa efectueze o vizita si la Paris, la invitatia presedintelui francez Francois Hollande, aratand ca asteapta sa fie instalat ambasadorul roman in Franta pentru a pregati aceasta deplasare.

De asemenea, Ciolos a aratat ca intentioneaza sa efectueze o vizita si in Olanda, avand o invitatie din partea omologului olandez in acest sens. El a indicat ca Olanda va detine presedintia UE in primul semestru al anului viitor.

"As vrea sa discutam despre prioritatile Olandei in calitate de presedinte al UE si sa vedem cum ne pozitionam pe anumite subiecte", a afirmat primul ministru.