Presedintele Miscarii Populare, Traian Basescu, a declarat marti seara, la Romania TV, ca, dintr-o informare de presa a Parchetului General, a retinut ca pe numele sau, in decurs de 12 ani, au fost deschise 56 de cauze penale, dintre care 49 au fost inchise, potrivit Agerpres.

"Eu iau in consideratie cifrele transmise de procurorul general, care a dat un comunicat sau a dat o informatie de presa, ca au fost 56 de dosare penale. (...) Ce va pot spune este, spre exemplu, ca pe 18 (ianuarie n.r.) am o citatie pentru Curtea de Apel Targu Mures, tot o reclamatie... nu stiu. Trebuie sa trimit un avocat sa vad care e incheierea de acolo sau care e motivatia, iar pe 20 (ianuarie ￯ n.r.) am la Cluj o alta citatie. Nu am ce sa fac, trebuie sa raspunzi la citatiile justitiei. Sigur, probabil ca... am inteles din informatia de la Parchetul General ca, din 56 cate am avut, 49 au fost inchise.(...) Mai sunt sapte, vedem, cand ma citeaza ma voi duce sa vad despre ce e vorba", a spus Basescu, la Romania Tv, chestionat pe subiectul dosarelor penale deschise pe numele sau.

Intrebat daca dosarul 'Flota' se numara printre cele sapte cauze penale in care figureaza, fostul presedinte a spus: "Nu stiu care e...Legat de 'Flota', am primit o instiintare de clasare a dosarului, de inchidere a dosarului, nu stiu exact cum se numeste in termeni penali".

"Ce va pot spune, insa, ca sunt foarte multe reclamatii, presupun, nu le stiu, de genul aceleia ca nu as fi demisionat in cinci minute.(...) Asta este viata unui fost presedinte si sunt pregatit pentru ea", a mai declarat Basescu.