Ministrul afacerilor externe, Lazar Comanescu, a declarat marti ca Romania trebuie sa fie pragmatica in relatia cu Federatia Rusa aratand ca, dincolo de problemele legate de interventia Rusiei in estul Ucrainei, exista "chestiuni punctuale" asupra carora Bucurestiul si Moscova pot continua dialogul, informeaza Agerpres.

Lazar ComanescuFoto: MAE

"Relatia cu Rusia este o una despre care as spune ca e cvasi-similara cu relatia pe care si alte state membre al Uniunii Europene sau ale Aliantei Nord-Atlantice o au cu Federatia Rusa. Trebuie sa fim pragmatici. Dincolo de ceea ce mentionam, evident ca sunt chestiuni punctuale asupra carora putem sa continuam dialogul. Ma refer, de exemplu, la chestiunile economice", a spus Comanescu, la TVR.

El a mentionat ca Romania trebuie sa continue colaborarea cu Rusia si in Organizatia Cooperarii Economice a Marii Negre.

In ceea ce priveste celelalte aspecte, legate de modul in care Rusia se implica in estul Ucrainei si de situatia din Crimeea, seful diplomatiei romane a subliniat necesitatea ca Moscova sa respecte angajamentele asumate prin acordurile de la Minsk si regulile de drept international.