Gabriel Oprea are viitor politic, iar miza protocolului pe care PSD si UNPR il negociaza este votul pentru alegerea primarilor in doua tururi, a declarat miercuri seara fostul presedinte Traian Basescu, care a precizat ca daca MP si UNPR se vor aseza la masa negocierilor, el nu va participa, scrie Mediafax.

Traian BasescuFoto: Mihai Ivascu / Hotnews.ro

Intrebat intr-o emisiune la TVR daca fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a carui imunitate a fost ridicata miercuri de Senat, mai are viitor politic, Basescu a spus: "Cred ca da", subliniind ca miza protocolului pe care PSD si UNPR il negociaza nu a fost votul de la Senat referitor la imunitatea lui Oprea, ci propunerea liberalilor ca primarii sa fie alesi in doua tururi.

"Foarte multi au apreciat ca semnarea protocolului este legata de votul de astazi (miercuri - n.red.). Nu cred. Miza, dupa parerea mea, este cu totul alta si convingerea mea este ca se va semna protocolul maine (joi - n.red.). Miza nu era votul pentru Gabriel Oprea, miza era votul pentru alegerea primarilor in doua tururi", a declarat fostul presedinte.

Basescu a explicat ca a calculat majoritatea parlamentara necesara pentru ca legea liberalilor sa treaca de Parlament, iar daca UNPR sustine proiectul, liberalii obtin voturile necesare.

"Eu am facut socoteala numarului de parlamentari, in care am inclus si pe cei zece deputati ai Miscarii Populare si un senator. Daca Oprea trece de partea liberala, castiga liberalii cu vreo sase voturi. Asta este miza protocolului si nicidecum votul de astazi", a spus Basescu.

De asemenea, fostul sef de stat a mai spus ca tinta trimiterii in judecata a lui Gabriel Oprea a fost schimbarea procurorului general, insa a precizat ca nu are informatii in ceea ce priveste numirea unui nou procuror general.

"Dupa mine, tinta trimeterii in judecata a lui Gabriel Oprea nu a fost Gabriel Oprea, ci Tiberiu Nitu, altfel referatul ar fi trebuit sa cuprinda strict problemele legate de Gabriel Oprea. Am prea multa experienta sa ma mai pacalesc cu documente extensive", a spus el.

Fostul presedinte nu a exclus posibilitatea unor negocieri intre PMP si UNPR, insa a dat asigurari ca el nu va participa la discutii.

"Chiar daca partidul va negocia, eu nu voi fi la masa negocierilor pentru ca eu nu mai am ce sa negociez pentru mine, eu nu mai vreau nimic pentru mine de la politica, dar vreau sa construiesc un partid", a mai spus Basescu.