Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a sustinut ca a sters comentariile negative de pe pagina sa de Facebook, legate de legea defaimarii sociale, al carei initiator este, pentru ca erau de ''o violenta si vulgaritate rar intalnite'', iar multi dintre comentatori ar fi putut fi postaci.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"Am fost intrebat de ce le-am sters (comentariile de pe pagina de Facebook). Erau comentarii de o violenta si vulgaritate rar intalnite. Multe nume erau masti sub care se puteau ascunde postaci. Un asa-zis dialog cu oameni care injurau nu facea serviciu nimanui. O parte dintre ei nu erau informati", a afirmat Dragnea la B1Tv, potrivit Mediafax.

El s-a declarat gata sa scoata din textul legii pe care a initiat-o definitia defaimarii: ''Din pacate, din cauza unei manipulari profesionale facute de cei de la PNL, cei care s-au enervat primind informatiile false au ajuns sa posteze si sa aiba reactii fara sa citeasca legea si modificarile sale in comisia juridica'', a mai afirmat presedintele PSD.

Adrian Moraru, director adjunct al Institutului pentru Politici Publice, a afirmat sambata ca liderul PSD, Liviu Dragnea, a sters mii de comentarii si a blocat utilizatorii de Facekook care au comentat pe pagina sa pe tema legii defaimarii.

"Liviu Dragnea este mult mult mai agresiv in a combate orice parere contrara cu a lui chiar si prin comparatie cu Victor Ponta. Sa ma explic: nu numai ca a sters mii si mii de comenturi la postarea despre legea aia aberanta, dar a dat ban tuturor celor care au indraznit sa comenteze. Dupa cum se poate vedea nu mai pot sa postez pe pagina sa, nici sa dau like la vreun comentariu. Asta nu s-a intamplat cu Victor Ponta desi comentariile de atunci erau mai incomode", a afirmat Moraru pe pagina sa de Facebook.

Potrivit directorului adjunct al IPP, comentariul pentru care a fost blocat pe pagina liderului PSD a fost: "E grea politica la Bucuresti. Nu se compara cu cea de la Alexandria".