Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara, la postul de televiziune Antena 3, ca va analiza 'foarte serios' eventualitatea depunerii unei motiuni de cenzura daca Guvernul Romaniei 'inchide cinci televiziuni intr-un stat democratic', citeaza Agerpres.

'Vreau sa mai spun ceva, am discutat azi ceva in partid, am spus foarte simplu ca prin aceasta institutie din subordine (n.r.ANAF) daca se intampla o evacuare, practic Guvernul Romaniei inchide cinci televiziuni intr-un stat democratic. Daca se intampla acest lucru si Guvernul Romaniei tehnocrat, care a spus mereu ca protejeaza libertatea presei sau sustine, atunci cred ca acest Guvern nu mai poate ramane in functie. Daca se intampla lucrul acesta, noi analizam foarte serios eventualitatea depunerii unei motiuni de cenzura', a afirmat Dragnea.

El a adaugat ca daca Guvernul Romaniei, 'nu ca baga pumnul in gura presei, o desfiinteaza, acest Guvern nu mai poate ramane pentru ca devine extrem de periculos pentru democratie, pentru libertatea noastra si inseamna ca se da liber la orice fel de abuz'.

In context, Dragnea s-a referit si la pozitia presedintelui Klaus Iohannis pe aceasta problema.

'Am vazut si pozitia presedintelui Iohannis. Recunosc, m-as fi asteptat sa fie mai ferma si putin mai clar. Eu nu cred ca aici se pune problema de 'hai sa fie o impaciuire'. Eu merg mai departe, eu cred ca exista totusi institutii ale statului abilitate in aceasta tara, care ar trebui sa verifice legalitatea actiunii ANAF. Nu cred ca strica acest demers. Daca lucrurile au fost legale, e foarte bine, dar daca nu au fost legale, nu trebuie verificat, pentru ca, totusi, s-a involburat o tara intreaga?', a mai afirmat Dragnea.