Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a comentat, luni seara, intr-o emisiune la Realitatea Tv, anuntul privind candidatura lui Ludovic Orban la Primaria Capitalei in locul lui Cristian Busoi. Alina Gorghiu a afirmat ca predarea de stafeta Busoi-Orban este "un lucru sanatos" si a subliniat ca "Toata echipa ii va fi in spate lui Ludovic Orban. Il vom sustine in bloc, nu exista fostul PNL si fostul PDL."

HotNews.roFoto: Hotnews

Alina Gorghiu a mai afirmat ca "Inteleg ca desi celelalte partide nu au candidati, marea preocupare este ce va face PNL".

Deputatul Ludovic Orban a fost votat de catre filiala PNL Bucuresti, in unanimitate, luni seara, pentru a fi desemnat candidatul partidului la Primaria Capitalei. Votul a fost primit cu aplauze in sala.

PNL Bucuresti votase in decembrie, in unanimitate, desemnarea lui Cristian Busoi drept candidatul din partea organizatiei. Ulterior insa, atat secretarul general al PNL Ilie Bolojan cat si copresedintele Alina Gorghiu au subilinat faptul ca Busoi nu este candidatul final desemnat al partidului.

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a fost propus candidat din partea PNL, in locul lui Cristian Busoi, in cadrul comisiei de unificare reunita luni. Orban a fost cel mai bine plasat candidat PNL in sondajul realizat de partid luna aceasta.

''S-a hotarat sa fie eu candidatul. (...) In spatele candidaturii mele se afla o viata de munca in slujba comunitatii. Sunt pregatit sa parcurg pasii urmatori - votul in conducerea PNL Bucuresti si validarea in Biroul Politic National al PNL. (...) M-am inscris in cursa pentru Primaria Capitalei (...) pentru ca Bucurestiul are nevoie de o persoana cu viziune'', a declarat luni Ludovic Orban.