Candidatul PNL la Primaria Capitalei Ludovic Orban a declarat, marti, ca obiectivul sau este sa castige cu un scor de peste 40%, afirmand ca-l intereseaza mai putin cine este contracandidatul PSD, misiunea sa fiind aceea de a convinge intregul electorat de dreapta ca el este cel mai potrivit.

"Obiectivul meu este sa castig Primaria Capitalei cu un scor de peste 40%", a declarat candidatul PNL la Primaria Capitalei Ludovic Orban la Realitatea TV. "Cunosc Bucurestiul in amanunt, pentru mine Bucurestiul nu este o chestie abstracta, chiar cunosc aproape toate cartierele, daca m-ati duce intr-un loc legat la ochi si mi-ati scoate legatura as avea nevoie de cateva momente sa ma adaptez", a declarat liberalul, adaugand ca Bucurestiul trebuie "eliberat", nu cucerit, citeaza Mediafax.

Orban a afirmat ca situatia in care se afla Capitala este "critica", principalele probleme fiind infrastructura, traficul, poluarea si calitatea proasta a seviciilor.

Cat priveste infrastructura, liberalul a afirmat ca nu exista proiect care sa nu fie blocat sau intarziat. "Strapungerea dinspre autostrada A1 Bucuresti Pitesti si Splaiul Independentei care este blocata ca urmare a faptului ca nu s-a dat autorizatie pentru ca nu s-a despus documentatia necesara, la fel penetratia din A2 spre Splaiul Independentei (...), pasajul de la Piata Sudului", precizat Ludovic Orban, facand trimtere si la nevoia de modernizare a retelei de tramvai si de corelare a investitiilor in infrastructra.

O alta problema, potrivit liberalului, este situatia RADET, care inregistreaza datorii de 370 de milioane catre ELCEN si alti furnizori si ca de-a lungul timpului nici macar subventia prevazuta in bugetul Primariei Generale nu a fost acordata furnizorului de agent termic.

"Bucurestiul a fost dominat de amatorism, de delasare, de heirupism, pentru ca nu a fost condus, nu a existat o vointa si o mana de fier care sa duca proiectele mai departe", a sustinut candidatul PNL.

Cat priveste confruntarea cu PSD, Ludovic Orban a declarat ca social-democratii pot fi invinsi doar daca "toti votantii dreptei sau o majoritate zdrobitoare a acestora se mobilizeaza pentru sustinerea celui mai bine plasat candidat".

Intrebat daca senatorul PSD Gabriela Firea este un contracandidat puternic in cursa pentru Primaria Bucuresti, Ludovic Orban a refuzat sa comenteze, afirmand ca daca vor avea o confruntare ii va spune in fata ce are de spus si ca il intereseaza mai putin cine este candidatul PSD.