Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Ludovic Orban, a declarat miercuri seara, la B1 TV, ca este prematur sa se discute pe tema unei eventuale preluari a sefiei PNL in cazul in care va castiga cursa electorala pentru Primaria Bucuresti, potrivit Mediafax.

''Este prematur sa discutam despre acest subiect'', a afirmat Ludovic Orban, la B1 TV, intrebat daca o victorie in campania electorala pentru Primaria Bucuresti ar putea fi ''o rampa de lansare'' pentru functia de presedinte PNL.

Intrebat daca nu exclude aceasta posibilitate, liberalul s-a eschivat, afirmand ca ''la ora actuala'' este preocupat de ''problemele grave cu care se confrunta Bucurestiul, identificarea prin consultarea cu specialisti a acelor solutii care sa rezolve cat mai repede aceste probleme si prezentarea acestui pachet de solutii catre locuitorii Bucurestiului pentru a-i ajuta sa aleaga in deplina cunostinta de cauza''.

Intrebat daca un lider care ridica scorul partidului nu ar trebui sa beneficieze de sustinere pentru a obtine sefia PNL, Orban a invocat prevederile statutare si protocolul de fuziune PNL-PDL. ''Haideti sa nu deschidem discutia despre alegeri. Conform statutului PNL si a protocolului de fuziune va exista o Conventie Nationala, un Congres, in care vor fi alegeri in PNL si se va alege conducerea PNL. Este prevazut in protocolul de fuziune si in statut termenul pentru acest Congres, anul 2017, in care incep alegeri intai in organizatiile locale, ulterior, in filialele judetene, urmate de Conventia Nationala'', a explicat el.