Vicepremierul Vasile Dincu a declarat, duminica, intrebat despre suspiciunile de plagiat care planeaza asupra ministrului Afacerilor Interne, Petre Toba, ca acest aspect nu are importanta intrucat colegul sau este un om "deosebit de competent", relateaza Mediafax.

Petre TobaFoto: Agerpres

"Este un om deosebit de competent in ceea ce face, un ministru pe care il respect. Nu lucrez in proiecte de doctorat cu domnul Toba, lucrez la proiecte pragmatice in care este un ministru de Interne foarte bun. Atunci cand ministrii se pun, nu sunt intrebati de doctorat, multi din colegii mei nu au doctorat. Aceasta e o discutie care nu tine de eficienta in administratie a domnului Toba, care este un ministru foarte bun'', a spus vicepremierul, la ProTv.

Ministrul de Interne, Petre Toba, care a condus Politia Romana in ultimii trei ani pana la numirea in Cabinetul Ciolos, se afla pe lista cu demnitari suspectati ca si-au plagiat tezele de doctorat, existand suspiciuni ca peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat a acestuia ar fi fost copiate din diverse lucrari.

Consiliul National de Etica (CNE), care urma sa decida daca teza lui Petre Toba a fost sau nu plagiata, a fost revocat de ministrul Educatiei, Adrian Curaj, la inceputul lunii decembrie.

"Eu resping cu tarie toate aceste acuzatii. Eu am respectat legea si toate normele existente in momentul in care am elaborat teza de doctorat. Am respectat toate recomandarile indrumatorului de doctorat (...) Au fost spuse multe neadevaruri si, chiar as putea spune, multe calomnii", a declarat ministrul Petre Toba.