Intervenit telefonic in cadrul emisiunii "Stirea zilei" de pe Antena 3, Cristian Parvulescu a declarat ca proiectul uninominal propus de PD este copiat in proportie de 80% dupa proiectul Pro Democratia si spune ca daca pana in februarie nu se adopta o varinta de vot uninominal atunci sunt sanse minime ca la alegerile de anul viitor sa putem avea vot uninominal.

Reprezentantul Pro Democratia spune ca este dezamagit de atacul presedintelui Basescu la adresa sa si a familiei sale .Parvulescu recunoaste ca sotia sa lucreaza la guvern, dar spune ca lucreaza in aceasta functie de pe vremea lui Theodor Stolojan, iar serviciul ei nu i-a influentat niciodata opiniile politice.

Polemica pe tema tipul de vot uninominal a continuat in platou intre cei doi invitati, Crin Antonescu si Catalin Avramescu.

Astfel, liderul PNL a sustinut ca sistemul de vot uninominal propus de Pro Democratia este mai bun si l-a acuzat pe Traian Basescu ca-l ataca pe nedrept pe Cristian Parvulescu. Nu poti sa ataci societatea civila cand nu-ti convine, a declarat Antonescu care-i recunoaste insa lui Basescu marele merit de a fi adus in debatere publica teme de interes major pentru societatea si fiindca a stiut sa impulsioneze aceste discutii.

Catalin Avramescu a sustinut sistemul de vot uninominal majoritar in doua tururi de scrutin propus de presedintele Basescu. Avramescu a atacat proiectul Pro Democratia despre care spune ca este unul copiat dupa italieni care au renuntat deja la el.

Cristian Parvulescu sustine insa ca sistemul este de inspiratie germana si se aplica in Bavaria, in Germania fiind in acest moment incercari de extindere a lui la nivel national.

In ceea ce priveste decizia de neconstitutioanlitate a Curtii Constitutioanle privitoare la doua articole din proiectul de vot mixt asumat de guvern, Parvulescu spune ca si-au insusit criticile si se vor face modificari, dar spune ca aceasta decize priveste doar doua articole si nu sunt motive intemeiate sa se renunte la proiectul Pro Democratia.