Premierul Dacian Ciolos a declarat la ProTV, referindu-se la rezultatele raportului Corpului de control privind interventia la clubul Colectiv, ca nu doreste "sa taie capete doar de dragul de a satisface pe cineva", insa vrea "schimbari profunde", iar daca acest lucru inseamna si "schimbari de responsabili la nivel de management" o va face, informeaza Agerpres.

Dacian CiolosFoto: Facebook - Dacian Ciolos

"Sunt proceduri lipsa, nu e clara responsabilitatea, coordonarea lasa de dorit. In douazeci si ceva de minute dupa ce a fost anuntat incendiul la Colectiv s-au succedat la comanda operatiunilor 5 sau 6 pozitii ierarhice diferite. Nu cred ca in felul acesta putem vorbi de o eficienta in comanda si in luarea deciziilor. Nu poti, la fiecare 5 minute vine un nou sef ierarhic superior si preia el comanda, dupa 5 minute vine un alt sef ierarhic superior si preia el comanda si de fiecare data trebuie dat raportul", a declarat Ciolos la Pro TV, intrebat despre raportul Corpului de control al premierului privind interventia la clubul Colectiv.

Seful Executivului a subliniat ca nu este interesat "sa taie capete", ci doreste niste schimbari profunde.

"Nu ma intereseaza sa tai capete doar de dragul de a satisface pe cineva. Eu vreau sa se schimbe acolo profund niste lucruri si daca asta presupune si schimbari de responsabili la nivel de management, intr-o pozitie sau alta, o voi face si pe-asta. Ati vazut, la nivelul Inspectorului General pentru Situatii de Urgenta au fost luate deja niste masuri si daca va fi cazul si in alta parte - si la ministerul de Interne, si la ministerul Sanatatii si in teritoriu", a adaugat premierul.

Interventia de urgenta in urma incendiului de la clubul Colectiv, din seara de 30 octombrie 2015, a fost in mare parte o actiune necoordonata, cu elemente de improvizatie a autoritatilor, se arata intr-o sinteza a raportului Corpului de control al premierului. Potrivit documentului, absenta coordonarii a fost generata in principal de: "lipsa de exercitii in caz de urgente majore, neconcordante in legislatie si baza materiala deficitara". In plus, autoritatile nu ar fi declansat imediat Planul Rosu de Interventie, iar cand a fost declansat acest lucru nu a fost comunicat tuturor institutiilor responsabile.

Dupa prezentarea raportului Corpului de Control al Guvernului, secretarul de stat in MAI Raed Arafat a anuntat ca a transmis miercuri, din partea Departamentului pentru Situatii de Urgenta, un "raspuns documentat" la raportul Corpului de control al Guvernului privind interventia de urgenta la incendiul din clubul Colectiv.

"Referitor la raspunsul la raportul Corpului de control al Guvernului, am dat ieri seara din partea DSU, un raspuns documentat, tehnic, la aspectele care am considerat ca trebuiesc clarificate. Nu vreau sa se inteleaga prin faptul ca raspund la unele aspecte ca ar exista o problema, ca persoana, intre mine si domnul prim-ministru cum incearca unii sa insinueze. Era normal sa raspund sefului corpului de control in mod institutional", a scris Raed Arafat, joi, pe pagina sa de Facebook.