Marian Munteanu este invitatul lui Rares Bogdan la "Jocuri de putere" de pe Realitatea TV. Entuziasmul politic si patriotic reiese din fiecare mesaj de pe burtiera: Soc si deruta in tabara socialistilor; Legenda calaretulului singuratic 2016; Romania adevarata se intoarce; Dupa 26 de ani, Piata Universitatii se razbuna; Candidatura lui Marian Munteanu a paralizat PSD-ul; Omul aparat de 1 milion de romani.....

Marian MunteanuFoto: Captura Realitatea TV

In rest, Marian Munteanu vorbeste ce vrea si cat vrea, iar intrebarile sunt in ton cu mesajele de pe ecran:

  • Obiectivele mele sunt cele ale societatii civile
  • Nu am furat nimic niciodata
  • Bucurestiul are cel mai dificil electorat
  • In noiembrie trebuie sa restarta Romania
  • PNL are datoria sa se implice pentru cetatenii romani
  • PNL m-a intrebat daca voi tine cont de ideile lor. Eu vreau sa imbinam ideile asociatei noastre cu cele ale PNL.... Ma asteptam ca Orban sa faca acest gest.
  • Nu sunt prizionierul niciunui grup de interese
  • Eu vreau de la cetatenii Bucurestiului ca sa se implice fiindca vreau o primarie controlata efectiv de ei.

Marian Munteanu, despre acuzatia ca ar fi anti-occidental

  • Acuzatia ca sunt anti-occidental mi se pare o gogomanie din moment ce noi ceream in '90 reintoarcerea la valorile Occidentale, vorbeam despre NATO...
  • Daca nu le convine insa ca eu cred ca Romania este o tara crestina, ca militez pentru valorile nationale...sa fie sanatosi atunci
  • Daca nu le convine ca eu cred ca Romania este o tara crestina, ca militez pentru valorile nationale...sa fie sanatosi atunci. Mi se pare stupid sa tot semnam sute de mii de liste ca sa demonstram ca poporul asta vrea o familie crestina, formata dintr-un barbat si o femeie.
  • Doamne-ajuta sa fie cea mai buna alegere pentru Bucuresti

Despre colaborarea cu Virgil Magureanu

  • In politica mare trebuie sa incerci sa gasesti o solutie, cand situatia este atat de grava. Iar in Romania noi aveam urmatoarele doua alternative: Ion Iliescu si Vadim Tudor. Punct. Acceptam orice sprijin, numai sa putem gasi o solutie sa iesim din aceasta dihotomie care nu cred ca vi se pare foarte placuta.
  • Ticalosia a fost ca lumea a prezentat ca eu as fi candiat - n-am candidat nicaieri, nici macar nu m-am inscris in partid, in alianta aia. A fost o discutie care, evident, nu a putut ajunge la un rezultat final. Dar criticii care m-au tot acuzat dupa aceea multi ani de zile sunt cei care au sustinut Partidul Democrat, in care aceste doua partide au intrat.
  • Deci era rau daca eu eram sprijinit in alegeri de catre membrii acelor partide, dar daca ele l-au sprijinit pe dl Basescu au devenit brusc bune, a explicat Munteanu, intr-un interviu la Digi24, asocierea cu fostul sef al SRI, Virgil Magureanu.

Deputatul PNL Theodor Paleologu, pe facebook: Nu il voi sustine pe Marian Munteanu in calitate de candidat PNL la Primaria Capitalei. Este o piramidala imbecilitate, semn ca partidul se afla intr-o totala deriva morala, politica, ideologica.

Culmea ironiei:Miron Cozma: Cred in Marian Munteanu si sper sa reuseasca ce n-a reusit cu partidul lui Magureanu. Am crezut in el si cand era liderul studentilor in Piata Universitatii

Marian Munteanu, liderul studentilor in timpul mineriadei din 1990 si simbol al Pietei Universitatii la acea vreme, a fost desemnat, marti, candidatul PNL la Primaria Capitalei. Munteanu a devenit cunoscut dupa ce, in iunie 1990, un miner a incercat sa il decapiteze cu o secure si a stat 4 zile in coma. In anul 2000, Marian Munteanu, care anterior il acuzase pe Virgil Magureanu (seful SRI in 1990) de reprimarea violenta a manifestatiei studentilor, a fost propus candidat la alegerile prezidentiale din partea partidului condus chiar de Magureanu. Presa a scris si despre legaturi de afaceri intre fostul lider al studentilor si fostul sef al SRI. Anul acesta, Marian Munteanu a lansat platforma civica "Alianta Noastra", care promoveaza o politica ultra-nationalista si anti-occidentala. De asemenea, ideile sale politice sunt prezentate in cateva publicatii online declarat legionare sau cu simpatii legionare.