Presedintele PMP, Traian Basescu, a afirmat, duminica seara, ca are o pozitie neutra fata de Marian Munteanu, candidatul PNL la Primaria Capitalei, si ca in anii '90 l-a vazut ca pe un exponent al Pietei Universitatii, ulterior cu o evolutie interesanta, cu abordari nationaliste, usor aplecate spre doctrina legionara. Declaratiile au fost facute de fostul sef al statului intr-o emisiune la Romania Tv, potrivit Agerpres.

Traian Basescu la RTV (arhiva)Foto: romaniatv.net

"Am o pozitie neutra fata de el, nu-l urasc, nu-l iubesc. Eu il tin minte pe Marian Munteanu ca pe un exponent al Pietei Universitatii. La vremea cand el era pe toate ecranele, eu eram la Constanta si atunci cel putin, impresia, vazut de la distanta, era aceea ca aveam in fata un lider al studentilor care era impotriva sistemului comunist. Asta este poza pe care eu o am de la inceputul anilor '90. (...) Pe urma, el a avut o evolutie interesanta, nu as spune condamnabila, cu abordari relativ nationaliste, atat cat l-am urmarit eu pe Marian Munteanu (...), abordari nationaliste usor aplecate si catre doctrina legionara. Aici il pozitionez eu pe Marian Munteanu. Daca in mod sincer crede in abordarile de tip legionar, aici e o discutie care trebuie facuta", a afirmat Traian Basescu.

Presedintele PMP a adaugat ca perceptia despre Munteanu deriva din optiunile exprimate de acesta in declaratiile sale politice: "Dupa mine, este un lider de tip nationalist, un lider de tip legionar, dar nu este rostul meu sa-l critic. Nu pe Marian Munteanu il critic si nu relatia lui cu eu stiu ce institutii sau ce personalitati. Abordarile lui acestea sunt. El poate sa le aiba, le-au avut multi in Romania, dar n-au prins."

Intrebat daca Marian Munteanu este bun sa ocupe functia de primar general, presedintele PMP a raspuns: "Functia de primar general este o functie extrem de grea".