Candidatul la Primarie al USB, Nicusor Dan, a respins, la B1TV, toate acuzatiile ca ar avea vreo legatura cu serviciile secrete si a explicat de unde are banii pentru campania electorala si cum i-a folosit. Printre cele mai interesante idei ale emsiiunii, Nicusor Dan se pronunta pentru desfiintarea sectoarelor si inlocuirea lor cu unitati administrative care sa se identifice cu vechile cartiere, iar conducatorul acestor subunitati sa fie numit direct de catre primarul general.

Nicusor DanFoto: captura B1 TV

"Consilierii sunt mai mult de forma. Ei primesc pe telefon ce trebuie sa voteze si asta e...nu au habar de ce se intampla acolo. 80% reprezinta primarul", a declarat Nicusaor Dan.

Declaratii Nicusor Dan:

  • M-au contactat niste oameni din conducere (a PNL - n.r.), nu domnul Blaga sau doamna Gorghiu, luni, cand domnul Ludovic Orban a anuntat ca se retrage. A fost o discutie exploratorie, in care nu s-a facut nicio oferta. Eu am anuntat ca voi candida in numele USB, cum am anuntat de la inceput. A fost dechiderea catre o discutie viitoare care nu a mai avut loc. Am mai vorbit acum doua-trei saptamani, dar a fost ceva de curtoazie, cu altcineva din PNL
  • "Asociatia Salvati Bucurestiul" are peste 300 d eprocese pe rol. Majoritatea sunt impotriva Primariei, dar avem si procese in care ii sustinem, unde ei apara interesul Bucurestiului.
  • Referitor la acuzele lui Marian Munteanu ca ar fi platit de Soros: Am fost platit de Fundatia Soros in anii '90, am primit vreo 300 de dolari ca sa merg la o conferinta de matematica, deorece Fundatia Soros acorda astfel de burse. La Asociatie, am primit de la SINTRAS 5 mii de dolari ca sa alcatuim un manual de bune practici in administratie.
  • Sunt retele care fura bani publici. Peste 150 de milioane de euro se fura anual din primaria generala
  • Daca vom castiga primaria Capitalei, vom elabora un proiect major pentru Bucuresti si-l vom prezenta consilierilor si partidelor politice si vom vedea apoi cine-l sustine si cu cine ne vom alia.
  • Organizarea pe sectoare este total depasita. Acestea trebuie desfiintate. Oamenii au alte tipuri de probleme in zone diferite ale sectorului, iar ei trebuie sa voteze un singur primar.
  • A doua etapa dupa desfiintarea sectoarelor este sa revenim la subunitati administrative, iar primarul sa nu fie ales prin vot public ci numit de primarul general ca sa existe o anumita coeziune.