Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat duminica seara, intr-o emisiune la Antena 3, ca nu stie cine este ofiterul acoperit din conducerea partidului sau, iar daca fostul premier Victor Ponta are informatii despre acest lucru, trebuie sa le dea, potrivit Mediafax. Dragnea a adaugat ca nu crede ca deputatul PSD Mihai Tudose este ofiterul acoperit care vrea sa preia puterea in PSD la care se refera fostul premier Victor Ponta.

Liviu DragneaFoto: Guvernul Romaniei

"Dupa ce am vazut declaratia lui Victor m-am tot gandit. Nu stiu daca sunt, nu cred ca sunt. Pot fi membri, nu numai in PSD, si in alte partide care de-a lungul anilor, ocupand diverse pozitii publice guvernamentale au relationat in mod institutional cu serviciile, dar in mod institutional. E firesc, primesc informari, primesc avertizari, primesc opinii ceea ce e foarte bine, dar de aici pana la a spune ca unul din ei este ofiter acoperit mie mi se pare cale lunga. Eu sper sa nu fie asa pentru ca ar fi foarte grav. Nu ma intereseaza ca e vorba de Zgonea, de Tudose sau de altcineva. In primul rand, Mihai Tudose nu cred ca e", a spus Dragnea la Antena 3.

Liderul PSD a adaugat ca presedintii Comisiilor de control asupra serviciilor din Parlament trebuie sa-i audieze pe toti cei care au informatii in acest sens si ca Victor Ponta trebuie sa dea detalii daca le are.

"Am citit si eu ce-a zis Victor. Daca are informatii, sa le dea. Eu cred ca Georgian Pop si ceilalti presedinti de comisii de control asupra serviciilor SRI, SIE si altele ce mai sunt pe la Interne, pe la Armata sa-i cheme acolo pe toti cei care au informatii pentru ca doar pe declaratii publice nu stiu ce poti face. Astea sunt afirmatii destul de grave si astea trebuie documentate, verificate", a incheiat Liviu Dragnea.

Fostul premier Victor Ponta a scris sambata, pe pagina sa de Facebook, ca "am vazut interpretarile din presa, vreau sa precizez ca atunci cand am scris de "ofiterii" care vor sa preia puterea in PSD. Nu ma refeream la Valeriu Zgonea - ci la un vicepresedinte PSD, fost ministru in Guvern (daca va fi nevoie le voi spune colegilor mei despre cine este vorba)!", sustine fostul lider PSD.

Vicepresedintii PSD sunt Rovana Plumb, Victor Negrescu, Georgian Pop, Ioan Vulpescu, Nicolae Banicioiu, Mihai Tudose, Viorel Stefan, Gheorghe Simion, Gabriel Vlase, Mihai Chirica, Gabriela Firea, Olguta Vasilescu, Ecaterina Andronescu si Doina Pana.

Rovana Plumb, Ioan Vulpescu, Nicu Bancioiu, Mihai Tudose, Ecaterina Andronescu si Doina Pana au fost ministri in Guvernul Ponta.

Presa a speculat ca Mihai Tudose ar fi cel vizat, avand in vedere ca ar face parte din tabara lui Valeriu Zgonea.