Fostul premier Victor Ponta a declarat luni seara la Antena 3 ca n-ar fi rau ca vicepremierul Vasile Dincu sa preia PSD, intrebat fiind daca ministru Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice este ofiterul acoperit la care s-a referit vineri, relateaza Mediafax.

Victor PontaFoto: Andrei Pungovschi

''Nu, e Lucian Isar. (...) N-ar fi rau, n-ar fi rau, Vasile e foarte eficient'', a spus Ponta, intrebat daca vicepremierul este ofiterul acoperit care urmareste sa preia conducerea PSD.

''Nu e Zgonea niciun ofiter. Adica nu stiu eu...'', a mai precizat el.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus luni ca este ''putin probabil" ca dupa alegerile locale din 5 iunie sa mai fie liderul partidului, afirmand ca modernizarea partidului si castigarea alegerilor sunt obiectivele care "inca" il mai tin activ in aceasta functie.

El a fost intrebat daca va demisiona din functie.

"Am spus ca e putin probabil sa doresc sa mai continui dupa alegerile locale. Puteti sa traduceti din romana in romana cum doriti. Eu am spus putin probabil si sunt foarte sincer", a conchis liderul social-democratilor.

Fostul premier Victor Ponta scria, vineri, pe o retea de socializare, ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, nu ar trebui sa isi dea demisia din fruntea partidului, intrucat trebuie sa tina formatiunea unita si sa o fereasca de toti "ofiterii" acoperiti sau descoperiti care vor sa o preia. Ulterior, Ponta a precizat ca atunci cand a scris despre ofiteri acoperiti sau nu care ar dori sa preia PSD nu se referea la numarul 2 din partid, Valeriu Zgonea, ci la un vicepresedinte care a facut parte din Guvern.