Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca Valeriu Zgonea a propus-o pentru functia de presedinte interimar al PSD, fara sa aiba o discutie in prealabil. Firea a declarat marti seara, la B1 Tv, ca nu considera corect ce a facut Valeriu Zgonea si a adaugat ca nu este interesata de sefia partidului, potrivit Mediafax.

Gabriela FireaFoto: Facebook - Gabriela Firea

"(Valeriu Zgonea-n.red.) a propus si indirect si direct ca eu sa fiu o varianta de presedinte interimar al PSD si a adaugat ca m-ar fi vazut pe mine in acesta pozitie, pe domnul Fifor si pe domnul Mihai Tudose. Eu le-am spus, cata vreme noi nu am fost intrebati daca achiesam la aceasta propunere (...) nu este corect sa folosesti numele unui coleg intr-un asemenea demers fara sa ai macar o discutie de un minut cu acesta pe acest subiect si toti ceilalti colegi ai nostri sa ma priveasca cu suspiciune (...) crezand ca si eu sunt parte la un complot, ceea ce nu era adevarat", a declarat candidatul PSD la Primaria Capitalei.

Intrebata daca este interesata de preluarea sefiei PSD, in contextul in care se vehiculeaza demisia lui Liviu Dragna, Firea a negat aceast lucru.

Gabriela Firea a adaugat ca i-a reprosat lui Valeriu Zgonea ca nu a respectat hotararile asumate in partid si ar fi trebuit sa isi spuna in interiorul PSD nemultumirile nu sa le faca publice prin postari pe retele de socializare si declaratii de presa.

"Noi am decis si la Congres si in CEX din 18 martie ca orice opinie oricat de coroziva, contondenta este la adresa conducerii sau a unui coleg sau, in general privind linia partidului, sa o spunem in forurile noastre interioare, dupa ce am dezbatut toate aceste idei, bune, rele (...) luam o decizie prin vot majoritar si iesim cu acea hotarare si nu ne mai schimbam. Dumnealui a procedat invers, a scris mesaje pe retelele de socializare, a facut declaratii de presa si pe urma a venit sa ne spuna ideea in interior. Ceea ce a creat o problema de imagine partidului", a mai spus Firea referitor la excluderea lui Valeriu Zgonea din PSD.

Gabriela Firea a sustinut ca in PSD nu erau grupuri care se sfasiau intre ele, ci doar Valeriu Zgonea a creat aceasta impresie: "Eu i-am reprosat direct si foarte elegant si prieteneste, pentru ca asa sunt obisnuita, in sedinta, i-am reprosat ca toate acele lucruri pe care voia sa le dezbata in interior le-a facut publice si ca a crea sentimentul ca suntem constituiti intr-o grupare care vrem sa dam o lovitura de palat actualei conduceri aleasa prin Conges statutar."