Ministrul Culturii, Corina Suteu, a declarat duminica la ProTV, intrebata despre acuzatiile de plagiat la adresa ministrului de Interne Petre Toba, ca doctoratele trebuie sa fie legitime. Potrivit ministrului, "plagiatul este inadmisibil, este o decredibilizare profunda", aratand ca actualul guvern este unul unul de profesionisti, ori titlurile profesionistilor sunt bazate pe ceva legitim, astfel incat doctoratele trebuie sa fie legitime.

Corina SuteuFoto: ICR NY

"Sunt de parere ca plagiatul este inadmisibil, este o decredibilizare profunda. Nu vreau sa vorbesc despre cazul domnului Toba, dar cred ca masurile care sa permita - si inteleg de la colegul meu, ministrul Educatiei, ca aceasta chestiune se va intampla - masurile legate de comisia care sa judece tezele plagiate si sa le anuleze sunt fundamentale pentru ca sa ne recredibilizam la toate nivelurile in acest moment. Pentru ca, daca activitatea academica, activitatea de cercetare, activitatea de specializare o decredibilizam atat de flagrant prin plagiat, nu putem avea pretentia ca vom face ceva serios in nimic, in niciun domeniu, nu numai in domeniul Culturii, dar in nici un alt domeniu de specialitate", a declarat Corina Suteu.

"S-a vorbit foarte mult despre Guvern ca fiind un guvern de tehnocrati. Eu, personal, cred ca, in foarte mare masura, acest Guvern este, de fapt, unul de profesionisti. Profesionistii si specialistii sunt o categorie care exista tocmai pentru ca titlurile lor sunt bazate pe ceva legitim. Ori, in cazul doctoratelor, doctoratele trebuie sa fie legitime", a mai afirmat ministrul.