Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie Laura Codruta Kovesi a acuzat Ministerul de Interne, intr-un interviu acordat Europa FM, ca nu raspunde cererilor de calculare a prejudiciului inaintate de DNA, informatii necesare finalizarii dosarului.

"Ne apropiem de finalizare. Mai sunt dispuse cateva activitati si asteptam raspunsuri de la institutii si sper eu, in curand, o sa avem o solutie in acest dosar. Ma refer la calcularea prejudiciului, noi am retinut in dosar comiterea unei infractiuni de abuz in serviciu, care are si un prejudiciu. In prezent, asteptam ca structurile Ministerului de Interne sa ne calculeze contravaloarea acestui prejudiciu (prejudiciul pentru folosirea coloanelor oficiale - n.red.)", a declarat Laura Codruta Kovesi la Interviurile Europa FM.

Intrebata daca prejudiciul va fi calculat separat in cazul lui Gabriel Oprea si in cazul fostului procuror General, Tiberiu Nitu, sefa DNA a raspuns:

"Nu pot sa va spun in acest moment, dar o sa aflati cand se poate face publica aceasta informatie. Pot sa va spun ca noi am cerut sa se calculeze prejudiciul in dosar."

Amintim ca fostului ministru de interne Gabriel Oprea este urmarit penal de DNA, fiind acuzat de abuz in serviciu pentru folosirea coloanei oficiale.

Potrivit DNA, Oprea se face vinovat de doua infractiuni de abuz in serviciu, una constand in folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate in perioada in care era ministru cu echipaje ale Politiei Rutiere, iar cealalta constand in incheierea unui protocol in baza caruia procurorul general, Tiberiu Nitu, a beneficiat, in mod nelegal, de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale Politiei Rutiere.

Deschiderea anchetei de catre DNA a urmat accidentului din 20 octombrie 2015 in care politistul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) de la Brigada Rutiera a Capitalei a murit dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala, in timp ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea.