Vicepremierul Vasile Dincu a declarat in emisiunea "In fata ta" difuzata dumica de Digi24, ca alte crize precum cea a dezinfectantilor diluati folositi in spitale pot sa apara oricand pentru ca sistemul medical romanesc are probleme.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intrebat da ar putea sa apara o criza a medicamentelor, a manusilor medicale sau o alta astfel de criza in Sanatate, vicepremierul a confirmat ca este "probabil": "Asemenea crize pot sa apara pentru ca sistemul nostru medical are probleme in acest moment"

"Marea problema suplimentara pe care o poti crea ca guvernant, de exemplu, e sa nu recunosti problemele si daca nu le recunosti, nu o sa le poti nici trata", a precizat vicepremierul.

Dincu a adaugat ca autoritatile lucreaza in acest moment la identificarea unor potentiale astfel de crize : "Incercam sa gasim si aceste viitoare crize".

Romanii trebuie sa inteleaga ca "sistemul medical din Romania nu se poate schimba peste noapte. E o realitate asta. Mai trebuie sa inteleaga ca nu exista chiar o asemenea amenintare, asa cum apare cateodata", a adaugat vicepremierul", a mai aratat vicepremierul.