Vicepremierul Vasile Dincu a declarat joi pentru Europa FM ca problema abuzului in serviciu trebuie sa fie clarificata in legislatia romaneasca si ca spera ca judecatorii Curtii Constitutionale sa lamureasca aceasta chestiune. Intrebat daca este pentru adoptarea unei decizii a CCR de dezincriminare a abuzului in serviciu in forma prevazuta in legislatia actuala, vicepremierul a raspuns afirmativ. Potrivit sursei citate, Dincu a mai afirmat ca Guvernul va modifica legile administratiei locale prin Ordonanta de Urgenta, inclusiv in ceea ce priveste clarificarea atributiilor mandatului de primar.

Vasile DincuFoto: Facebook - Vasile Dancu

"Primarului nu poti sa ii ceri, fiindca ca nu este o functie desemnata, constitutional nu poti sa ii ceri sa fie pregatit pentru aceasta functie, dar poti sa ii ceri, ca dupa ce a fost ales, sa parcurga un anumit tip de formare, pentru ca foarte multi primari, asociatiile vin si ne spun ca 'noi suntem pusi sa decidem, ni se cere sa decidem si platim pentru greselile pe care le facem, cu toate ca nu suntem specializati in administratie, cu toate ca ne-au semnat inaintea noastra juristul'. Aceasta frica face ca acum si partidele sa ne spuna ca nu au putut sa gaseasca intotdeauna cei mai buni oameni, pentru ca sunt oameni care au renuntat datorita faptului ca mandatele nu sunt clare si inclusiv abuzul in serviciu trebuie mult mai bine definit in legislatie", a declarat vicepremierul Vasile Dincu.

Europa FM mai relateaza ca, intrebat daca este pentru adoptarea unei decizii a CCR de dezincriminare a abuzului in serviciu in forma prevazuta in legislatia actuala, vicepremierul a raspuns afirmativ

"Trebuie sa fie definite foarte clar mandatele (n.r. primarilor). E un lucru foarte important pe care il vom face noi prin legile noi, legile care guverneaza administratia centrala si locala. Apoi trebuie sa vedem in ce masura anumite atributii le poate exercita pana la urma exclusiv primarul, in ce masura avem o responsabilitate colectiva, si asa mai departe", a mai spus Vasile Dincu, intrebat daca este pentru adoptarea unei decizii a CCR de dezincriminare a abuzului in serviciu in forma prevazuta in legislatia actuala", sustine Dincu.