"Scopul emisiunii este de a incerca inca o data, dar nu pentru ultima oara, pentru ca voi mai vorbi despre situatia din TVR, pentru ca cei care au forta de decizie sa schimbe lucrurile. Televiziunea publica e numai o masina de tocat bani", a declarat Dragos Patraru in ultima sa emisiune "Starea Natiei" la TVR1, jurnalistul semnand deja cu Digi 24.

Dragos PatraruFoto: Captura TVR1

Patraru a facut o radiografie a starii din TVR, a vorbit despre conducere, Consiliu de Administratie, despre politicienii si oamenii publici care au facut presiuni, dar recunoaste ca s-a bucurat de libertate la televiziunea publica si ca i s-a facut o oferta avantajoasa pentru a continua.

"Nu noi ne desartim de TVR ci TVR s-a despartit de oameni de multi ani", au fost cuvintele jurnalistului din finalul emisiunii.

Declaratii Patraru:

 • Moise Guran mi-a zis ca nu voi mai rezista si va fi ultimul meu sezon la TVR fiindca televiziunea publica este in faliment
 • Noi nu am fost doriti aici fiindca am aratat ca se poate face treaba
 • Interimatul Irinei Radu a fost prelungit aiurea
 • Presiunile facute au dus la distrugerea emisiunii si scaderea audientei
 • Noi nu plecam pentru bani. Noi am adus aici bani si am luat bani. Chiar mi s-a propus un nou contract avantajos, dar nu putem lucra in aceste conditii, intr-un mediu unde toata lumea uraste pe toata lumea

Cine a facut presiuni la TVR

 • Oprea l-a dat afara pe Tanase cu doua telefoane.... Si Patriarhul Daniel a tot dat telefoane la TVR ca sa nu mai vorbim despre derapajele sale. Tanase m-a chemat la el acasa si m-a rugat sa o las mai moale ca IPS Daniel e prietenul lui. Cand am refuzat, m-a amenintat ca nu-mi mai prelungeste contractul. Dupa ce a plecat Tanase, nu a mai fost in peisaj nici Oprea, au incetat telefoanele si am avut toata libertatea din lume...uneori prea multa.
 • Scandal am avut si cand ne-am luat de primarul din Baia Mare, Chereches, "ca asta platea deplasarea in Suedia la Eurovision etc." Omul zici ca a vrut sa cumpere TVR-ul, baga bani numai ca sa-si faca lui campanie electorala
 • Problema TVR-ului a plecat din Parlament. Toti au incercat sa-si subordoneze televiziunea. De aici se dirijeaza lucrurile ca televiziunea sa fie dependenta financiar si sa nu fie libera.
 • O televiune publica independenta ar face anchete, ar demsca coprupti si nu ar sfarsi lamentabil cand vine vorba despre informarea cetatenilor

Cati oameni lucreaza in TVR

 • TVR are 2370 de salariati. Va dati seama ca sunt momente din zi cand numarul telespectatorilor este sub cel al angajatilor?!
 • Aici sunt oameni care vin doar ca sa stinga sau sa aprinda lumina, sa apese un buton de off.
 • Nu poti sa ai atata personal auxiliar, atatia soferi si secretare si prea putini oameni pe editorial.
 • La cum arata acest Consiliu de Administratie acum nu are cum sa mearga lucrurile. Consiliul este format din doua tabere politice care se bat intre ele
 • Asa vei folosi merei 80 de milioane de euro pe an ca sa platesti 2370 de angajati

Atac la presedinte si premier

 • Presedintele Iohannis a acceptat sa dea interviuri la TVR doar dupa ce a fost angajata o preferata de-a domniei sale
 • Nici premierul Ciolos nu a mai venit la TVR desi era prezent mereu la "Viata satului" pe cand era consilier european

Dragos Patraru a semnat cu Digi 24, urmand sa realizeze Starea Natiei la postul de stiri al companiei RCS, anunta site-ul specializat Paginademedia.ro.

Contactat de Paginademedia.ro, Dragos Patraru nu a comentat informatia legata de Digi 24.

"Pot spune ca marti va fi ultima editie Starea Natiei la TVR. Un anunt legat de destinatia emisiunii va fi facut miercuri, dupa ultima noastra emisiune la postul public.

Cert e ca marti va fi ultima emisiune, un program special despre cei doi ani la TVR, in care vom explica si de ce plecam.

Va fi o emisiune deschisa si telespectatorilor: ii invitam sa ne trimita testimoniale video despre ce a insemnat pentru ei Starea Natiei, iar pe cele mai reusite le vom difuza pe post", a declarat acesta.