Catalin Predoiu, candidatul PNL la Primaria Capitalei, a sustinut joi seara, invitat in emisiunea "Sintena zilei" de la Antena 3, ca tinta Uniunii Salvati Bucurestiul (USB), condusa de Nicusor Dan, nu este castigarea Primariei Capitalei, ci "este un proiect construit pentru parlamentare". Predoiu a explicat totodata si de ce alianta cu USB nu s-a concretizat pana la urma.

Catalin Predoiu la Sinteza zileiFoto: Captura YouTube

"Proiectul USB nu este pentru Capitala, este un proiect construit pentru parlamentare. Ni s-a spus clar acest lucru. La un moment dat am spus ca e posibil ca, mergand in paralel, sa ne blocam reciproc si sa facem culoar fara sa vrem dnei Firea. Si mi-a dat un raspuns deconcertant. Nicusor Dan a spus ca "La urma urmei, nu tin neaparat sa fiu primar general". Eu am intrat determinat sa fac acest lucru, sa castig, iar propunerea (adresata lui Nicusor Dan), nu a fost una individuala, ci sustinuta de partid", a afirmat Predoiu.

"Una e sa blochezi un proiect, alta este sa intri in groapa cu lei si sa te lupti cu ei. Si fara un partid in spate. Eu am un partid in spate, care se reformeaza. Si dna Firea are un partid in spate, dar care nu se reformeaza. Anturajul conteaza si dna Firea are un partid nereformat in spate. Ori aici noi avem toate garantiile sa nu se mai faca astfel de greseli", a mai spus acesta, potrivit antena3.ro.

Catalin Predoiu a mai afirmat ca a gresit cand a ales sa nu comunice cu oamenii si sa bazeze mai mult pe actiuni.

"Am invatat foarte greu sa comunic, m-am convins greu sa comunic. Eu am preferat non-comunicarea. Si cat am fost la minister, am facut la fel. Ar fi trebuit sa comunic mai din timp, chiar in politica fiind, sa ies mai des la televizor si sa arat oamenilor cum sunt. A fot covarsitoare aceasta senzatie pe care am primit-o de la oameni, oamenii ma stiau un timp mai scortos, mai de birou si se demonstreaza ca nu e chiar asa, din ce imi spun ei. Eu am avut niste bariere. Si fata de dvs si fata de alte televiziuni", a mai spus Predoiu, potrivit antena3.ro.

Candidatul PNL pentru Primaria Capitalei, Catalin Predoiu, a venit insotit in emisiunea de la Antena 3 de catre copresedintele PNL, Alina Gorghiu, dar si de mai multi candidati pentru Sectoare.