"Acum aproape 2 saptamani, domnul Predoiu a lansat aceasta invitatie. Ar fi fost o alianta intre noi si PNL. Nu ar fi fost o solutie, pentru ca exista in Bucuresti o clasa uriasa de oameni care s-a saturat de PSD si de PNL. Multi dintre acesti oameni se indreapta spre noi. A face o alianta cu PNL ar fi fost o tradare pentru acest electorat.", a declarat Nicusor Dan laAntena 3.

Gadea cu Nicusor Dan si Clotilde ArmandFoto: captura facebook

Elementul cel mai interesant al serii a fost o intamplare din platou, dar din afara emisiunii. Vlad Ursuleana postat pe contul sau de facebooko inregistrare in care Gadea isi face un selfie cu Nicusor Dan si il lauda pe acesta si pe Clotilde Armand careia i-a spus ca ar fi votat-o "cu toata inima" daca locuia in Sectorul 1. Oameni ca dumneavoastra, ca Nicusor, ar putea sa schimbe lucrurile."

Nicusor Dan a adaugat ca aceasta competitie inca nu s-a incheiat, chiar daca Gabriela Firea este creditata cu cele mai mari sanse. "Eu cred ca lucrurile nu sunt jucate, asa cum nu erau jucate nici cand a candidat domnul Ponta. Vrem sa facem politica pe termen lung, vrem sa facem altfel de politica. Si nu vrem sa ii dezamagim pe acei oameni cu care fiecare dintre noi s-a intalnit pe strada. Este un gest asumat. Nu vom merge la brat cu PNL-ul."

"Nu trebuie sa scapam din vedere imaginea de ansamblu. Vorbim despre o societate condusa de o clasa politica profund corupta. In aceasta situatie, exista o puternica presiune din partea societatii, pentru un altfel de politica. Eu sunt convins ca foarte multi oameni se uita la USB. Avem o mare responsabilitate de a schimba modul de a face politica. Si USB nu poate sa inceapa cu un blat."

Candidatul USB pentru Sectorul 1, Clotilde Armand:

"Sotul meu este roman, lucrez in Romania, locuiesc aici de 20 de ani, chiar daca am ramas cu un accent. Daca vrem o capitala europeana, mi se pare firesc, Paris este un model bun, am trait si in Germania si in Statele Unite. Standardul meu este cel pe care il vor si bucurestenii. In primul rand, am facut parte din echipa de directori francezi care a preluat Distrigaz Sud, am ajutat multe firme sa vina in Romania. Si in Distrigaz era o mafie. Am gestionat un buget de un miliard de euro si 1.700 de oameni, cand lucram la Airbus. Aici suntem putin in Evul Mediu, nicio transparenta, nicio dezbatere publica. Nu este in regula. Eu il cunosc pe Nicusor Dan de 20 de ani. El era prieten cu sotul cumnatul meu, o lume de matematicieni."

"Eu castig de 5, 6, 7 ori mai mult decat as castiga ca primar. Am 20 de ani de casatorie, sotul meu era atunci student la MIT. Si el mi-a spus ca se intoarce in Romania. Cand a ajuns aici, avea un salariu de 50 de dolari pe luna, desi avea oferte de sute de mii de dolari din SUA. Ar fi o onoare pentru mine as fiu aleasa primarita a Sectorului 1. Va fi dificil, dar nu imposibil. Am o arma redutabila, societatea civila. Este o arma care nu a fost folosita de ceilalti primari", a explicat Clotilde Armand.